Κόσμος

Μήνυμα αλληλεγγύης Μαδούρο προς τον ελληνικό λαό

«Θα ήθελα επισήμως να εκφράσω στον πρωθυπουργό Τσίπρα, στο ΣΥΡΙΖΑ και τον ελληνικό λαό όλη την αλληλεγγύη του μπολιβαριανού και τσαβικού λαού της Βενεζουέλας, όλη την υποστήριξη και την αγκαλιά μας», αναφέρει σε ένα απίστευτο μήνυμα που μεταδόθηκε από την τηλεόραση της Βενεζουέλας ο πρόεδρος της χώρας, Νικολά Μαδούρο, για τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας εκτίμησε ότι ο ελληνικός λαός θα απαντήσει με δημοκρατία τονίζοντας ότι, «αν κάτι είναι γνωστό στην Ελλάδα εδώ και 2000 χρόνια, αυτό είναι η λέξη "δημοκρατία". Και ο ελληνικός λαός θα απαντήσει με δημοκρατία. Εμείς όλα αυτά τα έχουμε ήδη ζήσει. Την αγκαλιά μας προς τους πολίτες της Ελλάδας και τον ελληνικό λαό».

Στη συνέχεια είπε ότι αν μπορούσε να μιλήσει με τους Έλληνες και τις Ελληνίδες θα μας έλεγε πως κι εκεί είχαν ιδιωτικοποιηθεί όλα, πως είχαν εξαφανιστεί οι συντάξεις και η δημόσια εκπαίδευση, πως η εκπαίδευση ιδιωτικοποιήθηκε.

«Όλα, όλα, τα πάντα είχαν ιδιωτικοποιηθεί. Επίσης πως ο λαός μας έτρωγε ζωοτροφές. Και πως σπάσαμε τα δεσμά μας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Μη φοβάστε, Έλληνες και Ελληνίδες αδέρφια μας! Ο δρόμος είναι να σπάσουμε τα δεσμά με το διεθνές χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Να αποτινάξουμε το ζυγό που προσπαθεί να ρουφήξει το αίμα των λαών, την εργασία των λαών, τον πλούτο των χωρών. Αυτός είναι ο δρόμος, ο δρόμος, ο δρόμος, ο δρόμος».

Σχόλια