default-image

Κουβέιτ: Σαουδάραβας ο βομβιστής αυτοκτονίας

Κόσμος
Κουβέιτ: Σαουδάραβας ο βομβιστής αυτοκτονίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με τις Αρχές του Κουβέιτ, ο βομβιστής που επιτέθηκε σε σιιτικό τέμενος την περασμένη Παρασκευή, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 26 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 277, ήταν Σαουδάραβας.

Όπως μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, το υπουργείο Εσωτερικών του Κουβέιτ ανακοίνωσε ότι ο δράστης της επίθεσης ονομάζεται Φαχντ Σουλεϊμάν Άμπντελ Μόχσεν αλ Κάμπαα και έφτασε στο αεροδρόμιο της χώρας τα ξημερώματα της Παρασκευής, λίγες, δηλαδή, ώρες πριν την επίθεση.

Στο μεταξύ η αστυνομία του Κουβέιτ έχει συλλάβει τον οδηγό του οχήματος, ο οποίος μετέφερε τον βομβιστή. Πρόκειται για έναν 26χρονο αλλοδαπό, που διαμένει παράνομα στη χώρα. Παράλληλα συνελήφθη και ο ιδιοκτήτης του σπιτιού όπου κρυβόταν ο οδηγός, Κουβεϊτιανός και οπαδός μιας «ακραίας και αποκλίνουσας ιδεολογίας».

Σημειώνεται ότι στο Κουβέιτ η επίθεση της Παρασκευής ήταν η πρώτη αυτού του είδους, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Χιλιάδες άνθρωποι παρέστησαν το Σάββατο στην κηδεία 18 από τα 26 θύματα της επίθεσης.

Κίνδυνος και για άλλες επιθέσεις στην Τυνησία

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με tanea.gr, η Βρετανία προειδοποίησε για τον κίνδυνο ισλαμιστές αντάρτες να εξαπολύσουν και άλλες επιθέσεις σε τουριστικά θέρετρα της Τυνησίας, μετά την επίθεση της Παρασκευής, όπου ένοπλος σκότωσε 39 ανθρώπους, περιλαμβανομένων τουλάχιστον 15 Βρετανών, σε παραλία της πόλης Σους στην Τυνησία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News