Κόσμος

Προς συμβολικό δημοψήφισμα συμπαράστασης η Αριστερά της Ιταλίας

Στη διοργάνωση συμβολικού δημοψηφίσματος σε πόλεις της Ιταλίας, στις 5 Ιουλίου, προσανατολίζονται κινήματα και δυνάμεις της ιταλικής Αριστεράς, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους Έλληνες και στήριξης της πρωτοβουλίας της ελληνικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κύκλοι της ιταλικής κυβέρνησης εκτιμούν ότι η όλη κατάσταση με την ελληνική κρίση «βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού».

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η Ιταλία δυσκολεύεται στη φάση αυτή να διαφοροποιήσει αισθητά τη θέση της προς υποστήριξη της χώρας μας, δεδομένης της ευρύτερης διαπιστωμένης έλλειψης αλληλεγγύης στο πλαίσιο της Ένωσης προς τα κράτη της Μεσογείου που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, όπως φάνηκε και πρόσφατα και με το θέμα της μετανάστευσης.

Ωστόσο, όπως υπενθυμίζεται, η ιταλική κυβέρνηση είχε ταχθεί επανειλημμένα, τις περασμένες ημέρες, υπέρ μιας πολιτικής λύσης, η οποία θα έπρεπε να βρεθεί στο πλαίσιο των δύο συνόδων αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που έλαβαν χώρα στις Βρυξέλλες.

Στη Ρώμη, πάντως, εκτιμούν ότι υπάρχουν ακόμη κάποια μικρά περιθώρια για εξεύρεση λύσης πριν από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου.

Σχόλια