default-image

Πάνω από 160 νεκροί άμαχοι στο Κομπάνι

Κόσμος
Πάνω από 160 νεκροί άμαχοι στο Κομπάνι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουλάχιστον 164 άμαχοι έχουν δολοφονηθεί από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στο Κομπάνι, σύμφωνα με έναν νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα μια ΜΚΟ, καταγγέλλοντας μια από τις «χειρότερες σφαγές» που έχει διαπράξει το ΙΚ στη Συρία.

Η κατάσταση παρέμενε εξαιρετικά τεταμένη χθες στο Κομπάνι, όπου οι τζιχαντιστές είχαν οχυρωθεί μέσα σε διάφορα κτίρια και χρησιμοποιούσαν αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Όπως αναφέρει το newsbeast.gr, ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου ο οποίος βρίσκεται στην τουρκική πλευρά των συνόρων, πολύ κοντά στην παραμεθόρια πόλη, μετέδωσε ότι άκουγε αδιάκοπα των ήχο πυρών.

«Υπάρχουν τουλάχιστον 70 άμαχοι που κρατούνται όμηροι», ανέφερε εξάλλου ο Μοστάφα Αλί, ένας δημοσιογράφος από το Κομπάνι ο οποίος βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη. Οι Κούρδοι μαχητές έχουν «περικυκλώσει τα κτίρια» όπου έχουν οχυρωθεί οι τζιχαντιστές, αλλά «δεν ανοίγουν πυρ για να μη θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή των αμάχων», πρόσθεσε ο ίδιος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News