Κόσμος

Κουβέιτ: Επίθεση καμικάζι σε τέμενος

Δεκάδες νεκροί και τραυματίες μετά από επίθεση αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους στην πόλη του Κουβέιτ που είχε στόχο ένα σιιτικό τέμενος στο οποίο ήταν συγκεντρωμένοι περίπου 2.000 πιστοί για τις προσευχές της Παρασκευής, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση καμικάζι στο σιιτικό τέμενος στο Κουβέιτ σύμφωνα με δήλωση που αναρτήθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Χαλίλ αλ-Σαλίχ, μέλος του κοινοβουλίου του Κουβέιτ, δήλωσε πως οι πιστοί ήταν γονατισμένοι για να προσευχηθούν όταν σημειώθηκε η έκρηξη, η οποία προκάλεσε ζημιές στους τοίχους και την οροφή.

Ο ίδιος δήλωσε πως την έκρηξη προκάλεσε ένας καμικάζι βομβιστής, ο οποίος έμοιαζε κάτω των 30 ετών. Πρόσθεσε πως είδε στο δάπεδο πτώματα καλυμμένα με αίμα.

Στη δήλωση των τζιχαντιστών, σύμφωνα με το onalert.gr, αναφέρεται πως ο βομβιστής ονομαζόταν Αμπού Σουλεϊμάν αλ-Μουάχεντ και προστίθεται πως ο στόχος ήταν ένας ναός των σιιτών και οτι δεκάδες σκοτώθηκαν ή τραυματίσθηκαν.

Πηγή: onalert.gr

Σχόλια