Κόσμος

Ελισάβετ: Η διαίρεση της Ευρώπης είναι επικίνδυνη

«Η διαίρεση της Ευρώπης είναι επικίνδυνη και πρέπει να καταβάλουμε κοινή προσπάθεια ώστε να προφυλαχθούμε» ανέφερε σε ομιλίας της στο Βερολίνο όπου βρίσκεται,  στο πλαίσιο τετραήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Γερμανία,  η Βασίλισσα Ελισάβετ  Β'Η ομιλία της έγινε παρουσία της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκέλας Μέρκελ και του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.


Η βασίλισσα, δήλωσε στο συμπόσιο στο Bellevue Palace, την επίσημη κατοικία του προέδρου της Γερμανίας Χοακίμ Γκάουκ: «Στο πέρασμα των χρόνων έχουμε δει την ήπειρό μας να βρίσκεται στη χειρότερη αλλά και στην καλύτερη κατάσταση».

«Έχουμε δει πόσο γρήγορα τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο.
Αλλά γνωρίζουμε ότι πρέπει να εργαστούμε σκληρά για να διατηρηθούν τα οφέλη του μεταπολεμικού κόσμου. Η διαίρεση της Ευρώπης είναι επικίνδυνη και πρέπει με μια κοινή προσπάθεια να προφυλαχθούμε τόσο από τα δυτικά, όσο και από τα ανατολικά της ηπείρου μας».

Βοηθός των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, δήλωσε αργότερα ότι το σχόλιο αυτό της βασίλισσας δεν έχει να κάνει με την ΕΕ καθώς η βασίλισσα είναι απολιτική και ποτέ δεν θα κάνει ένα πολιτικό σχόλιο....»

Σχόλια