Κόσμος

Νέα φρίκη του ISIS: Σταύρωσαν παιδιά επειδή «έσπασαν» το Ραμαζάνι

Δεν έχουν τέλος οι φρικαλεότητες των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, όπως αποδεικνύει ένα ακόμη βίντεο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα από την οργάνωση και που δείχνει την ιδιαίτερα ωμή εκτέλεση 16 ανδρών που παρουσιάζονται ως «κατάσκοποι». Την ίδια ώρα σταύρωσαν δύο παιδιά, επειδή παραβίασαν την νηστεία του Ραμαζανιού.

Το βίντεο αυτό διάρκειας 7 λεπτών και 30 δευτερολέπτων αναρτήθηκε σε τζιχαντιστικούς ιστότοπους από τον κλάδο του ΙΚ της επαρχίας Νινευή, στο βόρειο Ιράκ, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Μοσούλη.

Στο βίντεο παρουσιάζονται δεκάξι "κατάσκοποι" με πορτοκαλί στολές οι οποίοι λένε τα ονόματά τους και μιλούν για λίγο στην κάμερα. Εκτελούνται σε τρεις ομάδες, με μεθόδους που το ΙΚ δεν είχε χρησιμοποιήσει ποτέ ως τώρα δημοσίως.

Πέντε άνδρες κλειδώνονται μέσα σ' ένα ατσάλινο κλουβί, το οποίο ανυψώνεται από το έδαφος για να βυθισθεί μέσα σε μια μεγάλη πισίνα, όπου ο πνιγμός τους κινηματογραφείται από δύο αμφίβιες κάμερες που είναι κρεμασμένες από τα κάγκελα.

Μια άλλη ομάδα τεσσάρων ανδρών κλείνεται μέσα σε ένα αυτοκίνητο το οποίο καταστρέφεται με βολή από ρουκετοβόλο. Επτά άλλοι "κατάσκοποι" αποκεφαλίζονται από την έκρηξη ενός καλωδίου που συνδέει τα κεφάλια τους, σύμφωνα με το βίντεο.

Το ΙΚ έχει δημοσιοποιήσει πολυάριθμα βίντεο εκτελέσεων με βάρβαρες μεθόδους αφότου αυτή η τζιχαντιστική οργάνωση κατέλαβε μεγάλες εκτάσεις στη Συρία και το Ιράκ, όπου έχει ανακηρύξει ένα "χαλιφάτο". Τα αφόρητα αυτά βίντεο έχουν γίνει το κύριο όπλο της προπαγάνδας του.

Σταύρωσαν παιδιά επειδή «έσπασαν» το Ραμαζάνι

Την ίδια ώρα, η βαναυσότητα των ακραίων ισλαμιστών ξεπερνά κάθε όριο, καθώς δεν διστάσουν να εκτελέσουν ακόμη και παιδιά επειδή θεώρησαν ότι ήθελαν να παραβιάσουν τη νηστεία του Ραμαζανιού.

Δύο αγόρια ηλικίας κάτω των 18 ετών κρεμάστηκαν ζωντανά από τους καρπούς στην επαρχία Ντίερ Εζόρ της Συρίας, επειδή οι τζιχαντιστές θεώρησαν ότι ήθελαν να φάνε πριν δύσει ο ήλιος, κάτι που απαγορεύεται αυστηρά κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού.

Φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο δείχνουν τα παιδιά να είναι «σταυρωμένα» σε δοκάρια, με τους καρπούς δεμένους με σχοινιά, ενώ η μπλούζα ενός από τα δύο είναι πλημμυρισμένη στο αίμα...

Πηγή: ethnos.gr

Σχόλια