Κόσμος

Απελευθέρωση 48 παιδιών-σκλάβων στην Ακτή Ελεφαντοστού

48 παιδιά - σκλάβους απελευθέρωσε η αστυνομία στην Ακτή του Ελεφαντοστού μετά από εφόδους που έκανε σε φυτείες κακάο στη δυτική πλευρά της χώρας, συλλαμβάνοντας 22 άτομα με την κατηγορία εμπορίας ή εκμετάλλευσης παιδιών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της Ίντερπολ, τα παιδιά, ηλικίας από 5 έως 16 ετών, κατάγονταν από το Μαλί, τη Γουϊνέα και Μπουρκίνα Φάσο καθώς και από το βόρειο τμήμα της Ακτής του Ελεφαντοστού και απελευθερώθηκαν σε συντονισμένες προσπάθειες από την 1η έως τις 6 Ιουνίου στην περιοχή Σαν Πέδρο.

Μερικά από τα παιδιά εργάζονταν στις φυτείες για σχεδόν ένα χρόνο υπό ακραίες καταστάσεις που «έθεταν την υγεία τους σε σοβαρό κίνδυνο» συμπλήρωσε ενώ σύμφωνα με αξιωματούχο της Διεθνούς Οργάνωσης για τη Μετανάστευση έχουν στηθεί κέντρα φροντίδας στη περιοχή ώστε να παράσχουν ιατρική και ψυχολογική στήριξη στα παιδιά, γράφει το  newsbeast.gr.

Οι συλλήψεις είναι μέρος μιας σειράς σχεδίων ενάντια στην εμπορία και εκμετάλλευση παιδιών στη Δυτική Αφρική, τόνισε η Ίντερπολ, λέγοντας ότι «στέλνουμε ένα πολύ ισχυρό μήνυμα στους ίδιους τους εμπόρους» ότι αν εμπορεύονται παιδιά η αστυνομία θα λάβει δράση.

Σχόλια