default-image

Στο σφυρί οι ακουαρέλες που ζωγράφισε ο ατάλαντος Χίτλερ

Κόσμος
Στο σφυρί οι ακουαρέλες που ζωγράφισε ο ατάλαντος Χίτλερ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακουαρέλες και σχέδια που είχε ζωγραφίσει ο ίδιος ο Αδόλφος Χίτλερ βγήκαν στο σφυρί από τον οίκο δημοπρασιών Weidler. Τα έργα έπιασαν 400.000 δολάρια στις δημοπρασίες ενώ το πιο ακριβό εξ αυτών αγόρασε ένας Κινέζος συλλέκτης, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA.

Πρόκειται για μια ακουαρέλα αναπαριστά το κάστρο του Νοϊσβανστάιν στη Βαυαρία, που κατασκευάστηκε από τον βασιλιά Λουδοβίκο Β'. Είναι το γνωστό κάστρο που έχουν ως λογότυπο τα στούντιο της Ντίσνεϊ.

Όλα τα υπόλοιπα έργα που τέθηκαν προς πώληση, τα οποία έγιναν μεταξύ του 1904 και του 1922 και στην πλειονότητά τους υπογράφονται από τον Χίτλερ, βρήκαν αγοραστές, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Ο οίκος δημοπρασιών δεν αποκάλυψε την ταυτότητα των πελατών του, που επιθυμούν να παραμείνουν ανώνυμοι. Διευκρίνισε όμως ότι οι αγοραστές προέρχονται από τη Βραζιλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Γαλλία και την ίδια τη Γερμανία.

Στα νεανικά του χρόνια ο Αδόλφος Χίτλερ είχε επιδιώξει να εγγραφεί στην Ακαδημία Τεχνών της Βιένης, αλλά η υποψηφιότητά του απορρίφθηκε λόγω έλλειψης ταλέντου. Συνέχισε να ζωγραφίζει αντιγράφοντας σκηνές από καρτ ποστάλ που πουλούσε στους τουρίστες.

Ειδικοί εκτιμούν ότι η καλλιτεχνική παραγωγή του Χίτλερ είναι μέτρια και οι μεγάλοι οίκοι δημοπρασιών αρνούνται γενικά να προτείνουν να έργα του.

Η Γερμανία επιτρέπει ωστόσο την πώληση των έργων του πρώην επικεφαλής των ναζί από τη στιγμή που δεν περιλαμβάνουν απαγορευμένα σύμβολα.

Πηγή: news.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News