default-image

Προφυλακιστέος ο δράστης του μακελειού στο Τσάρλεστον

Κόσμος
Προφυλακιστέος ο δράστης του μακελειού στο Τσάρλεστον

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 21 χρονος Ντίλαν Ρουφ ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης στην εκκλησία του Τσάρλεστον, κρίθηκε προφυλακιστέος από τις δικαστικές αρχές. Παρόντες στην ακροαματική διαδικασία ήταν και ορισμένοι από τους συγγενείς των εννέα νεκρών.

Ο Ρουφ, εμφανιζόμενος μέσω βίντεο-οθόνης από τη φυλακή όπου κρατείται έπειτα από ανθρωποκυνηγητό 14 ωρών την Πέμπτη, παρέμεινε σιωπηλός, με το βλέμμα του να κοιτάζει χαμηλά, καθώς ο δικαστής Τζέιμς Γκόσνελ διέταξε την προφυλάκισή του.

«Ας λυπηθεί ο Θεός την ψυχή σου» είπε η μητέρα του νεότερου θύματος της επίθεσης, του 26χρονου Ταιγουάντζα Σάντερς, καθώς ο Ρουφ παρακολουθούσε ανέκφραστος.

Ο Ρουφ μίλησε ελάχιστα κατά την ακροαματική διαδικασία, δίνοντας σύντομες απαντήσεις στις ερωτήσεις του δικαστή, επιβεβαιώνοντας το όνομα και τη διεύθυνση του και δηλώνοντας επίσης άνεργος.

Ο δικαστής Γκόσνελ που δεν είχε τη δικαιοδοσία να ορίσει εγγύηση για τον Ρουφ για τις εννέα κατηγορίες ανθρωποκτονίας που αντιμετωπίζει, όρισε εγγύηση 1 εκατ. δολ. για την κατηγορία της οπλοκατοχής.

Νωρίτερα την Παρασκευή, το CNN, επικαλούμενο μη κατονομαζόμενους αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας, μετέδωσε πως ο Ρουφ ομολόγησε ότι είναι ο δράστης της επίθεσης.

«Οι κληρονομιές που άφησαν θα ζήσουν μέσα σε αγάπη, κι έτσι το μίσος δεν θα νικήσει. Θέλω απλά να ευχαριστήσω το δικαστήριο που διασφάλισε ότι το μίσος δεν θα κερδίσει» δήλωσε η Αλάνα Σίμονς, εγγονή του 74χρονου Ντάνιελ Σίμονς, ενός εκ των θυμάτων της επίθεσης.

Σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ επισήμανε πως οι αρχές εξετάζουν και την υπόθεση της εγχώριας τρομοκρατίας. «Το υπουργείο διερευνά αυτό το έγκλημα από όλες τις οπτικές, περιλαμβανομένου και του εγκλήματος μίσους και της πράξης εγχώριας τρομοκρατίας» ανέφερε η εκπρόσωπος του υπουργείου, Έμιλι Πιρς.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, στην επίθεση σκοτώθηκαν ο εφημέριος και δημοκρατικός γερουσιαστής Κλιμέντα Πίνκνι, 41 ετών, οι τρεις πάστορες Ντιπέιν Μίντλετον Ντόκτορ, 49 ετών, Σαρόντα Κόλμαν Σίνγκλετον 45 ετών, ο Ντάνιελ Σίμονς, 74 ετών, η Κίνθια Χαρντ 54 ετών, η Σούζι Τζακσον, 87 ετών, η Έθελ Λανς 70 ετών και η Μίρα Τόμπσον 59 ετών.

Ο Ρουφ παρέμεινε επί μία ώρα μαζί τους μέσα στην εκκλησία πριν αρχίσει να πυροβολεί. Σύμφωνα με δημοσιογράφο του NBC ο νεαρός «δίστασε» να σκοτώσει τους εννέα ανθρώπους επειδή «όλοι τους ήταν πολύ ευγενικοί μαζί του».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News