default-image

Εννέα κατηγορίες για τον δολοφόνο στην εκκλησία της Ν. Καρολίνας

Κόσμος
Εννέα κατηγορίες για τον δολοφόνο στην εκκλησία της Ν. Καρολίνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εννέα κατηγορίες για ανθρωποκτονία αντιμετωπίζει ο 21χρονος Ντίλαν Ρουφ, ο οποίος ομολόγησε στις αρχές ότι σκότωσε εννέα ανθρώπους μέσα σε ιστορική εκκλησία μαύρων της Νότιας Καρολίνας επιδιώκοντας, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, να πυροδοτήσει έναν «φυλετικό πόλεμο» στις ΗΠΑ.

Ο Ντ. Ρουφ κατηγορείται επίσης για οπλοκατοχή κατά τη διάπραξη βίαιου εγκλήματος, ανέφερε η αστυνομία του Τσάρλεστον.

Ο νεαρός ομολόγησε την επίθεση και είπε ότι σκοπός του ήταν να προκαλέσει φυλετικές αντιπαραθέσεις, μετέδωσε το αμερικανικό δίκτυο CNN, επικαλούμενο πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Τσάρλεστον Τσαρλς Φράνσις απέφυγε να σχολιάσει την αποκάλυψη αυτή.

Η ρεπουμπλικανή κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας Νίκι Χέιλι είπε σε εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου NBC ότι οι εισαγγελικές αρχές θα έπρεπε να επιδιώξουν να επιβληθεί στον Ντ. Ρουφ η θανατική ποινή. «Πρόκειται για έγκλημα μίσους», τόνισε.

Η Νότια Καρολίνα είναι η μία από τις πέντε Πολιτείες των ΗΠΑ όπου δεν υπάρχει ειδική νομοθεσία για τα «εγκλήματα μίσους». Σε όσες ισχύουν τέτοιοι νόμοι συνήθως επιβάλλονται αυστηρότερες ποινές για εγκλήματα που διαπράττονται λόγω της φυλής, του φύλου ή του σεξουαλικού προσανατολισμού του θύματος.

Η εκκλησία όπου έγινε η επίθεση ιδρύθηκε στις αρχές του 19ου αιώνα από μαύρους πιστούς οι οποίοι αντιμετώπιζαν περιορισμούς στην άσκηση της λατρείας στις εκκλησίες των λευκών. Πυρπολήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1820, όταν ένας από τους ιδρυτές της σχεδίασε εξέγερση των σκλάβων, αλλά αργότερα ξαναχτίστηκε.

Στην επίθεση σκοτώθηκαν ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Κλιμέντα Πίνκνι, οι τρεις πάστορες Ντιπέιν Μίντλετον Ντόκτορ, 49 ετών, Σαρόντα Κόλμαν Σίνγκλετον 45 ετών και Ντάνιελ Σίμονς, 74 ετών και πέντε μέλη του εκκλησιάσματος, ηλικίας από 26 έως 87 ετών.

Ο Ντίλαν Ρουφ παρέμεινε επί μία ώρα μαζί τους, κατά τη διάρκεια της οποίας μελετούσαν τη Βίβλο, πριν σηκωθεί και τους πυροβολήσει.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News