default-image

Τιφλίδα: Αιματηρό τέλος στην απόδραση άγριων ζώων

Κόσμος
Τιφλίδα: Αιματηρό τέλος στην απόδραση άγριων ζώων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Nεκρή είναι η λευκή τίγρη που επιτέθηκε θανάσιμα σε έναν άνδρα στο κέντρο του Τμπιλίσι, στην Γεωργία.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου που ήταν παρόντες στο σημείο επιβεβαίωσαν ότι το αιλουροειδές σκοτώθηκε από τις ειδικές δυνάμεις. "Επρόκειτο για μια λευκή τίγρη η οποία σκοτώθηκε" είπε η Νίνο Τζιοργκομπιάνι, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Γεωργίας. Ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου απ' όπου δραπέτευσε το ζώο την Κυριακή μετά τις σφοδρές πλημμύρες που έπληξαν την πρωτεύουσα, καθώς και ένας αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο τηλεοπτικό κανάλι Rustavi 2, επιβεβαίωσαν ότι ήταν όντως μια λευκή τίγρη.

Σύμφωνα με τα γεωργιανά μέσα ενημέρωσης, το ζώο είχε κρυφτεί σε μια αποθήκη και για αυτό δεν μπόρεσαν να το εντοπίσουν εγκαίρως οι αστυνομικοί.

Από την υπερχείλιση του ποταμού Κούρα, ο οποίος διαρρέει το Τμπιλίσι και περνά δίπλα από τον ζωολογικό κήπο, έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 17 άνθρωποι αλλά και περίπου τα μισά από τα 600 ζώα του κήπου. Πολλά άλλα, όπως λιοντάρια, τίγρεις, αρκούδες και λύκοι, διέφυγαν. Την Δευτέρα η εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου Μζία Καρακίτζε είχε δηλώσει ότι όλα τα ζώα αιχμαλωτίστηκαν ή θεωρούνται νεκρά και ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό τους σταμάτησαν.

Οι σουρεαλιστικές εικόνες ενός ιπποπόταμου να τρέχει στους δρόμους της πρωτεύουσας, ενός κροκόδειλου να κολυμπάει σε ένα ποτάμι λάσπης και μιας αρκούδας σκαρφαλωμένης στην εξωτερική μονάδα ενός κλιματιστικού έκαναν τον γύρο του κόσμου την Κυριακή. Ωστόσο, οργανώσεις που προασπίζονται τα δικαιώματα των ζώων επέκριναν τις μεθόδους που χρησιμοποίησαν οι Γεωργιανοί αστυνομικοί καθώς υποστηρίζουν ότι σκότωσαν πολλά ζώα τα οποία δεν ήταν επικίνδυνα.

Πηγή: sigmalive.com

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News