default-image

Πούτιν: Θα στρέψουμε τις ένοπλες δυνάμεις μας προς οποιαδήποτε απειλή

Κόσμος
Πούτιν: Θα στρέψουμε τις ένοπλες δυνάμεις μας προς οποιαδήποτε απειλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία θα αναγκαστεί να στρέψει τις ένοπλες δυνάμεις της προς οποιεσδήποτε χώρες που ενδεχομένως την απειλήσουν, επεσήμανε ο πρόεδρος της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για την ύπαρξη αντιπυραυλικού αμυντικού συστήματος κοντά στα σύνορα της χώρας.

«Θα αναγκαστούμε να στρέψουμε τις ένοπλες δυνάμεις μας… προς εκείνες τις περιοχές από όπου η απειλή έρχεται», δήλωσε.

Στο περιθώριο των συνομιλιών του με τον Φινλανδό Πρόεδρο Σάουλι Νιινίστο στο Προεδρικό Μέγαρο έξω από την Μόσχα, ο κ. Πούτιν τόνισε ότι η καλύτερη εγγύηση της ασφάλειας της Φινλανδίας είναι η ουδετερότητα της.

Ο Ρώσος Πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία ζητεί από την Ουκρανία να αποπληρώσει οφειλές από ένα προηγούμενο πρόγραμμα δανεισμού που υπεγράφη από τον πρώην Ουκρανό Πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Πρόσθεσε, όπως αναφέρει το naftemporiki.gr, πως πίστευε ότι η ειρηνευτική συμφωνία του Μινσκ για την Ουκρανία ήταν ισορροπημένη και δίκαιη και ότι εάν η Ρωσία δεν συμφωνούσε με το περιεχόμενο της δεν θα την υπέγραφε.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι εξέφρασε σήμερα την ανησυχία του για την ανακοίνωση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν ότι θα προσθέσει φέτος στο πυρηνικό οπλοστάσιο της χώρας περισσότερους από 40 νέους διηπειρωτικούς πυραύλους.

«Με ανησυχεί πράγματι», είπε ο κ. Κέρι στους δημοσιογράφους στη συνέντευξη Τύπου.

Πρόσθεσε, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, πως η στάση αυτή μπορεί να αποτελεί μια προσποίηση από πλευράς του κ. Πούτιν, αλλά πρόσθεσε: «Κανένας άνθρωπος που ακούει αυτού του είδους την ανακοίνωση από τον ηγέτη μιας ισχυρής χώρας δεν θα μπορούσε να μην ανησυχήσει για το ποιες είναι οι συνέπειες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News