default-image

Επιχείρηση σκούπα στα ιταλογαλλικά σύνορα

Κόσμος
Επιχείρηση σκούπα στα ιταλογαλλικά σύνορα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε επιχείρηση απομάκρυνσης 100 μεταναστών που κοιμόντουσαν στα βράχια της παραθαλάσσιας περιοχής Βεντιμίλια, στα ιταλογαλλικά σύνορα, προχώρησε η ιταλική αστυνομία.

Οι μετανάστες προσπάθησαν να προβάλουν παθητική αντίσταση και προκλήθηκε ένταση με αποτέλεσμα τουλάχιστον δύο Αφρικανοί, που εδώ και μέρες ζητούσαν να εισέλθουν σε γαλλικό έδαφος, λιποθύμησαν.

Την ώρα αυτή, οι μετανάστες έχουν ανέβει σε πούλμαν του ιταλικού Ερυθρού Σταυρού και πρόκειται να μεταφερθούν, πιθανότατα, σε κέντρο φιλοξενίας.

Οι γαλλικές αρχές, στο μεταξύ, έχουν ενισχύσει τους ελέγχους για να αποτρέψουν την άφιξη προσφύγων, οδικώς, μέσω Ιταλίας. Παράλληλα, περίπου 80 μετανάστες συνεχίζουν να βρίσκονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του σιδηροδρομικού σταθμού της συνοριακής μικρής αυτής πόλης, με αίτημα να μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Γαλλία και σε άλλες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο έχει χαρακτηρίσει τις εικόνες και όλα όσα διαδραματίζονται στην Βεντιμίλια «γροθιά στο πρόσωπο της Ευρώπης», προειδοποιώντας ότι «η Ιταλία θα ανταποδώσει στην Ευρώπη την ίδια ακριβώς συμπεριφορά».

Πηγή: newsbeast.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News