Κόσμος

Ένα έργο τέχνης διχάζει μια χώρα

Αυτό που βλέπετε τι θα μπορούσε να είναι; Πέρα βεβαίως από το αυτονόητο, ένα έργο τέχνης. Ή για να είμαστε πιο ακριβείς τι εικονίζει; Ιδού η απορία.

Το όνομα του είναι "Dirty Corner", δηλαδή "Βρώμικη Γωνία" είναι δημιουργία του Ανίς Καπούρ και βρίσκεται στους κήπους των Βερσαλλιών στο Παρίσι.

Σύμφωνα με τον Ινδό καλλιτέχνη  απεικονίζει «τον κόλπο της βασίλισσας που παίρνει την εξουσία». Ή μήπως δεν είναι έτσι; Γιατί μετά το σάλο που προκλήθηκε σε ολόκληρη τη Γαλλία ο Καπούρ έσπευσε να αφήσει ανοικτό το… παράθυρο «σε κάθε πιθανή ερμηνεία».

Το τεράστιο γλυπτό που τοποθετήθηκε πριν λίγες ημέρες στους πιο διάσημους κήπους της Ευρώπης  και δίχασε ολόκληρη την χώρα αποτελεί μέρος μιας έκθεσης που θα διαρκέσει μέχρι τον Οκτώβριο.

Από τις πιο χαρακτηριστικές αντιδράσεις ήταν εκείνη του Δημάρχου του Παρισιού ο οποίος εξέφρασε επίσημα την αποδοκιμασία του μέσω του Twitter.

Σε κάθε περίπτωση ο σάλος είναι ότι καλύτερο για τον  61χρονο νικητή του βραβείου Tέρνερ και δημιουργό του Orbital Tower στο Λονδίνο, καθώς όλη αυτή η ξαφνική δημοσιότητα μόνο ως διαφήμιση μπορεί να μετουσιωθεί για το γλυπτό του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια