Κόσμος

ΗΠΑ: Αιματηρή καταδίωξη έπειτα από εισβολή σε αρχηγείο της αστυνομίας

Πυρ άνοιξε ένοπλος το μεσημέρι του Σαββάτου (ώρα Ελλάδας) κατά του αρχηγείου της αστυνομίας στο Ντάλας του Τέξας, όπως επιβεβαιώνουν οι τοπικές αστυνομικές αρχές. Ο δράστης έχει πέσει νεκρός από βολή ελεύθερου σκοπευτή, κάτι που επιβεβαιώθηκε από ειδικό ρομπότ της αστυνομίας, καθώς υπήρχαν φόβοι για την ύπαρξη εκρηκτικών. 

Σύμφωνα με το Reuters το βαν του δράστη εντοπίστηκε σε πάρκινγκ εστιατορίου. Αμέσως αστυνομικές δυνάμεις το προσέγγισαν και μια ομάδα ελεύθερων σκοπευτών ανέλαβε την εξουδετέρωσή του.

Από την επίθεση δε σημειώθηκαν τραυματισμοί, ενώ η αστυνομία εντόπισε αυτοσχέδια εκρηκτικά έξω από το αρχηγείο. Κατά τη διάρκεια της εξουδετέρωσής τους από εδικό ρομπότ, μία από τις τέσσερις αυτοσχέδιες βόμβες εξερράγη, όπως γράφει το portal της "Καθημερινής".

Ο ένοπλος εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα, ενώ το φορτηγό του περικυκλώθηκε από τις Αρχές. Η πολιτεία του Τέξας βρίσκεται ήδη σε κατάσταση αυξημένης επαγρύπνησης, μετά την 4η Μαΐου, όταν δύο ένοπλοι αποπειράθηκαν να επιτεθούν εναντίον διαγωνισμού σκιτσογραφίας με θέμα τον Προφήτη Μωάμεθ σε προάστιο του Ντάλας. Παρότι η επίθεση απέτυχε και οι δύο επιτιθέμενοι βρήκαν το θάνατο από τα πυρά φρουρών του εκθεσιακού χώρου, η πιθανή σύνδεσή τους με το Ισλαμικό Κράτος έχει οξύνει την ανησυχία στην πολιτεία.

Στη σημερινή επίθεση, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ίσως και τέσσερις ένοπλοι άνδρες αποβιβάστηκαν από το φορτηγό και άνοιξαν ταυτόχρονα πυρ εναντίον του κτιρίου της αστυνομικής διεύθυνσης με αυτόματα όπλα. Η άμεση αντίδραση των φρουρών έτρεψε σε φυγή τους ενόπλους, με το τεθωρακισμένο φορτηγό να συγκρούεται με περιπολικό, που προσπαθούσε να δημιουργήσει φράγμα.

Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, που ακολούθησε στον αυτοκινητόδρομο 45, οι επιβαίνοντες στο φορτηγό συνέχισαν να πυροβολούν κατά των περιπολικών, χάρη στις ειδικές οπλοθυρίδες του θωρακισμένου οχήματος.

Το όχημα των ενόπλων αναγκάστηκε, όμως, να σταματήσει σε χώρο στάθμευσης κοντά στον αυτοκινητόδρομο, όταν συνάντησε μπλόκο, αποτελούμενο από μεγάλο αριθμό περιπολικών. Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, ένας από τους ενόπλους δήλωσε ότι το όνομά του είναι Τζέιμς Μπόλουερ και ότι σχεδίαζε να ανατινάξει το κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης επειδή η αστυνομία «πήρε το παιδί του και τον χαρακτήρισε τρομοκράτη».

Ο Μπόλουερ είπε μάλιστα στους αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, ότι το τεθωρακισμένο φορτηγό είναι γεμάτο εκρηκτικά και διαθέτει κάμερες, που παρακολουθούν κάθε κίνηση των αστυνομικών.

Σχόλια