Κόσμος

Χάνει τον τίτλο της δούκισσας η Ινφάντα Χριστίνα

Στην απόφαση να ανακαλέσει τον τίτλο της δούκισσας από την αδελφή του Κριστίνα, προχώρησε ο βασιλιάς Φελίπε, ο 6ος της Ισπανίας, εξαιτίας των κατηγοριών για φορολογικά εγκλήματα στο πλαίσιο σκανδάλου διαφθοράς με τις οποίες έχει έρθει αντιμέτωπος ο σύζυγός της.

«Η επίσημη εφημερίδα του κράτους θα εκδώσει αύριο, την βασιλική απόφαση σύμφωνα με την οποία η Αυτού Μεγαλειότης ανακαλεί τη χρήση του τίτλου Δούκισσα της Πάλμα ντε Μαγιόρκα από την Αυτού Μεγαλειότητα, την Ινφάντα Κριστίνα», ανέφερε γραπτή ανακοίνωση που παλατιού.

Η 49χρονη πριγκίπισσα κατηγορείται επίσημα για φορολογικές παραβάσεις σε σχέση με προσωπικές υποθέσεις του 47χρονου συζύγου της, Ινιάκι Ουρντανγκαρίν, 47 και η δικαστική διαδικασία δεν έχει μέχρι στιγμής ολοκληρωθεί.

Ο τίτλος της δούκισσας είχε απονεμηθεί στην Κριστίνα ντε Μπορμπόν, στην έκτη στη σειρά διαδοχής του ισπανικού θρόνου, το 1997 από τον πατέρα της Χουάν Κάρλος ενόσω ήταν ακόμα βασιλιάς.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο Φελίπε, ο οποίος ανέλαβε το θρόνο της Ισπανίας το 2014 μετά την παραίτηση του πατέρα του, εξαιτίας μιας σειράς σκανδάλων, αρχής γενομένης από αυτό της κόρης και του γαμπρού του, έχει δεσμευτεί να επαναφέρει το κύρος της ισπανικής μοναρχίας, υποσχόμενος «έντιμη και διαφανή συμπεριφορά».

Πηγή:newsbeast.gr

Σχόλια