default-image

Η ποινή για τον τούρκο αστυνομικό ήταν…δεντροφύτευση

Κόσμος
Η ποινή για τον τούρκο αστυνομικό ήταν…δεντροφύτευση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

O τούρκος αστυνομικός που ψέκασε με δακρυγόνο μια γυναίκα στη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που συγκλόνισαν την χώρα πριν από δύο χρόνια, κρίθηκε ένοχος για ανάρμοστη συμπεριφορά, με το δικαστήριο να του επιβάλει μια μάλλον ασυνήθιστη ποινή: τον διέταξε να φυτέψει 600 δέντρα.

Το στιγμιότυπο όπου απεικονίζεται η «γυναίκα με τα κόκκινα», η Τσεϊντά Σουνγκούρ, ενώ την ψεκάζει με χημικά στο πρόσωπο ο Φατίχ Ζενγκίν κάνοντας τα μαλλιά της να κυματίσουν στον αέρα, διαδόθηκε ραγδαία στο διαδίκτυο. Το δικαστήριο αποφάσισε ότι ο Φατίχ είναι ένοχος για «πρόκληση εκ προθέσεως σωματικών βλαβών» και «ανάρμοστη συμπεριφορά».

Του επέβαλε ποινή φυλάκισης 20 μηνών με αναστολή «λόγω καλής διαγωγής», μια ποινή που ο Ζενκίν θα εκτίσει μόνο εάν επαναλάβει το ίδιο αδίκημα τα επόμενα 5 χρόνια.

Επιπλέον, ωστόσο, του επέβαλε να φυτέψει τα 600 δέντρα και να προσέχει για ένα διάστημα έξι μηνών την ανάπτυξή τους.

Η ποινή αυτή θα μπορούσε να εκληφθεί ως ειρωνεία εκ μέρους του δικαστή: οι διαδηλώσεις, που ξεκίνησαν λόγω της οικοδόμησης του πάρκου Γκεζί στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, είχαν απορριφθεί από την κυβέρνηση εκείνη την περίοδο καθώς όπως υποστηριζόταν δεν είχαν «καμία σχέση με τα δέντρα».

Πηγή: ikypros.com

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News