Κόσμος

Πούτιν προς Ρέντσι: Οι κυρώσεις δε μας αφήνουν να συνεργαστούμε

Οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία δεν μας επιτρέπουν να συνεργασθούμε και είναι επιζήμιες, δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ματέο Ρέντσι, στο Μιλάνο.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας πρόσθεσε ότι «οι κυρώσεις αυτές θέτουν, εκ των πραγμάτων, εμπόδια στις επιχειρήσεις που θέλουν να εξασφαλίσουν εργολαβίες. Όλα τα από κοινού σχέδια έχουν παγώσει» και για τον λόγο αυτό «ή οι κυρώσεις καταργούνται ή πρέπει να τροποποιηθούν, για να στηριχθούν οι επιχειρήσεις που θέλουν να συνεργασθούν με την Μόσχα».

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, παράλληλα, ζήτησε τον πλήρη σεβασμό των συμφωνιών του Μινσκ «σε ό,τι αφορά τις πολιτικές, στρατιωτικές, ανθρωπιστικές και κοινωνικές πτυχές τους», ενώ, ερωτηθείς για την σχέση της Ρωσίας με το G7, απάντησε ότι «απλούστατα, δεν υφίσταται κανενός είδους σχέση».

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, από την μεριά του, τόνισε ότι «επιθυμεί το κοινό έργο των δύο χωρών να μπορέσει να έχει μέλλον».

Ευχαριστώντας τον κ. Πούτιν για την επίσκεψή του στην Ιταλία, ο κ. Ρέντσι θέλησε, επίσης, να επαναλάβει, με αισιοδοξία, την φράση του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι «η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο».

Στην Ρωσία δραστηριοποιούνται πάνω από 400 ιταλικές επιχειρήσεις, ενώ οι επενδύσεις της Μόσχας στην Ιταλία αγγίζουν τα τρία δισεκατομμύρια ευρώ. Το τελευταίο τρίμηνο, όμως, εξ αιτίας των κυρώσεων, οι εμπορικές συναλλαγές των δυο χωρών μειώθηκαν κατά 25%.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχόλια