Κόσμος

Επίθεση αυτοκτονίας στο Λούξορ της Αιγύπτου

Μια αποτυχημένη απόπειρα βομβιστικής επίθεσης σημειώθηκε σήμερα κοντά στον αρχαιολογικό χώρο του Λούξορ στη νότια Αίγυπτο. Από την επίθεση σκοτώθηκαν οι δύο καμικάζι αλλά δεν τραυματίστηκαν τουρίστες, παρά μόνο, ελαφρά, ένας αστυνομικός.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία και μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι βομβιστές αυτοκτονίας πραγματοποίησαν την επίθεση κοντά στο ναό του Καρνάκ, στον αρχαιολογικό χώρο του Λούξορ στη νότια Αίγυπτο. Τουλάχιστον δύο από τους δράστες έπεσαν νεκροί από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Ένας αστυνομικός τραυματίσθηκε και δύο άτομα συνελήφθησαν, εξήγησε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αστυνομίας, η οποία επιχειρεί να εξουδετερώσει τους δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς και χαρακτήρισε το περιστατικό «αποτυχημένη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας».

Τοπικός αξιωματούχος του υπουργείου Αρχαιοτήτων έδωσε τη διαβεβαίωση ότι ένας από τους επιτιθέμενους πυροδότησε εκρηκτικά που ήσαν προσαρμοσμένα στο σώμα του, σε απόσταση 550 μέτρων από τον ναό του Καρνάκ, αλλά η αστυνομία δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η αστυνομία απέκλεισε τους τουρίστες στο εσωτερικό του ναού του Καρνάκ για να τους προστατεύσει. Το πρακτορείο ειδήσεων MENA μετέδωσε ότι κανείς δεν τραυματίστηκε.

Πηγή: ethnos.gr

Σχόλια