default-image

Malware της NSA σε smartphones μέσω Google Play

Κόσμος
Malware της NSA σε smartphones μέσω Google Play

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αμερικανική NSA μαζί με άλλες υπηρεσίες πληροφοριών κατάφεραν να παρεισφρήσουν στο Google Play, το ηλεκτρονικό κατάστημα για εφαρμογές Android, έτσι ώστε να εγκαταστήσουν λογισμικό παρακολούθησης σε εκατομμύρια συσκευές.

Σύμφωνα με έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Edward Snowden, ο οποίος έγινε γνωστός από τις αποκαλύψεις για τη δράση της NSA, οι κύριοι στόχοι ήταν το Google Play, το app store της Samsung και ο UC browser ο οποίος είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε Κίνα και Ινδία.

Η NSA μαζί με ακόμα πέντε υπηρεσίες πληροφοριών από την Αγγλία, τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία, προσπαθούσαν να ανακαλύψουν τρόπους έτσι ώστε να εκμεταλλευτούν τα smartphones για κατασκοπεία.

Παρακολουθώντας συγκεκριμένα καλώδια του Internet τα οποία μετέφεραν δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών, κατάφεραν να παρεισφρήσουν στους servers της Google και της Samsung. Στη συνέχεια, εγκαθιστούσαν κάποιο malware στις συσκευές Android και συνέλλεγαν δεδομένα χωρίς φυσικά οι χρήστες να γνωρίζουν το παραμικρό.

Εκτός από τα προφανή στοιχεία (mail, επαφές, φωτογραφίες, βίντεο κ.τ.λ) οι μυστικές υπηρεσίες ενδιαφέρονταν και για ανάλυση δεδομένων που αποτυπώνονται στο διαδίκτυο, όπως κινήματα μέσω social media, προπαγάνδα ή απειλές προς τις Η.Π.Α και τους συμμάχους της.

Πηγή: techingreek.com

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News