Κόσμος

Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών στο ναυάγιο της Κίνας

Στους  65, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, φτάνουν οι νεκροί που έχουν ανασυρθεί μετά από το ναυάγιο ενός κρουαζιερόπλοιου στον ποταμό Γιανγκτσέ της Κίνας.

Πάνω από 370 άτομα, κυρίως ηλικιωμένοι, αγνοούνται και οι οικογένειές τους έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό στην περιοχή του δυστυχήματος απαιτώντας απαντήσεις.Στον ιστότοπό του το κανάλι CCTV είπε ότι άλλα 39 πτώματα είχαν ανασυρθεί. Από το ναυάγιο, που έγινε μετά από έναν αναπάντεχο τυφώνα στο ποτάμι και μέσα σε ζήτημα λεπτών, έχουν επιζήσει μόνο 14 άτομα, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και ο καπετάνιος. Στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 456 άτομα, τα περισσότερα ηλικιωμένοι τουρίστες σε ταξίδι οργανωμένο από ταξιδιωτικό γραφείο της Σαγκάης.


Παρά την έλλειψη ελπίδας των συγγενών να βρεθούν άλλοι επιζώντες, οι ναυαγοσώστες εξακολουθούν να ψάχνουν στο πλοίο και σκοπεύουν, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Σινχουά να κόψουν τμήμα του πλοίου για να μπουν μέσα, με την ελπίδα ότι μπορεί να έχουν διασωθεί κάποιοι μέσα στους θύλακες αέρα που μπορεί να δημιουργήθηκαν όταν αναποδογύρισε το πλοίο, αναφέρει το newsbeast.gr.


Οι αρχές έχουν επεκτείνει την έρευνα του ποταμού έως και 220 χιλιόμετρα πιο κάτω από το ναυάγιο, ενώ η αστυνομία έχει θέσει υπό κράτηση τον καπετάνιο και τον μηχανικό. Το πλοίο δεν ήταν υπερφορτωμένο, σύμφωνα με τις αρχές, και είχε αρκετά σωσίβια.


Περίπου 80 συγγενείς των επιβατών, απηυδησμένοι από την έλλειψη πληροφόρησης από τις αρχές, νοίκιασαν ένα λεωφορείο και ταξίδεψαν οκτώ ώρες από το Ναντζίνγκ, πρωτεύουσα της περιοχής Χουμπέι που έγινε το δυστύχημα, στο Ζιανλί, το σημείο του ποταμού που βρίσκεται το πλοίο. Χθες η τοπική αστυνομία επέτρεψε στους συγγενείς να μεταβούν στον τόπο του δυστυχήματος, αλλά μόνο κατά τη διάρκεια της μέρας.Μερικοί συγγενείς έχουν ζητήσει από την κυβέρνηση να ανακοινώσει τα ονόματα των διασωθέντων και των νεκρών, ενώ άλλοι έχουν απαιτήσει απαντήσεις στο γιατί οι περισσότεροι διασωθέντες είναι μέλη του πληρώματος, γιατί το πλοίο δεν απέφυγε να σαλπάρει ενώ ο καιρός ήταν άσχημος, και γιατί ο καπετάνιος και τα μέλη του πληρώματος είχαν το χρόνο να φορέσουν σωσίβια αλλά όχι να σημάνουν συναγερμό.

Σχόλια