Κόσμος

«Πέθαναν» τη βασίλισσα Ελισάβετ μέσω Twitter

Πανικός δημιουργήθηκε το πρωί στο Ηνωμένο Βασίλειο από φήμες περί θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ, μετά από μήνυμα δημοσιογράφου του BBC στο Twitter περί εισαγωγής της στο νοσοκομείο.

Η Άχμεν Χαγουάτζα έσβησε τάχιστα το tweet της με το οποίο ισχυριζόταν ότι η βασίλισσα είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο King Edward VII, στο Λονδίνο.

«Άκυρος ο συναγερμός για τον θάνατο της βασίλισσας!», είχε γράψει. «Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο King Edward VIIl. Εν αναμονή επίσημης δήλωσης», κατέληγε.

Η κ. Χαγουάτζα απολογήθηκε για την αναστάτωση που δημιουργήθηκε από την «ανόητη φάρσα» και δήλωσε ότι συνέβη επειδή είχε αφήσει το τηλέφωνό της «απρόσεκτο» στο σπίτι, υπονοώντας ότι έπεσε στα χέρια κάποιου τρίτου.

Η διάψευση ωστόσο ήλθε αργά και ήδη η κοινότητα του Twitter είχε διαδώσει την «είδηση», η οποία έφτασε και μέχρι κάποια διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως το αμερικανικό CNN και η γερμανική Bild.

Τα βρετανικά ανάκτορα περιορίστηκαν να σημειώσουν ότι η βασίλισσα δεν εισήχθη στο νοσοκομείο και ότι δεν γνωρίζουν πώς κυκλοφόρησε η σχετική φήμη.

Πηγή: left.gr

Σχόλια