Κόσμος

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Χέλμουτ Κολ

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται, μετά από δύο εγχειρήσεις, ο 85χρονος πρώην καγκελάριος της γερμανικής επανένωσης Χέλμουτ Κόλ.

Παρά το γεγονός πως οι οικείοι του επιβεβαίωναν χθες ότι πάει πολύ καλά, τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η κατάστασή του είναι «πολύ σοβαρή», έως και κρίσιμη.


Το γραφείο του είπε ότι ο πρώην καγκελάριος -ο οποίος αποκαλείται «πατέρας της επανένωσης» της Ανατολικής με τη Δυτική Γερμανία- είχε εγχειριστεί στις αρχές Μαΐου στο ισχίο, και πρόσθεσε ότι εγχειρίστηκε ξανά πρόσφατα, χωρίς όμως να δώσει λεπτομέρειες. Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα, αναφερόμενα σε συγγενείς του, ήταν στην εντατική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Χαϊδελβέργης για τρεις εβδομάδες, ενώ σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, η υγεία του χειροτέρεψε από το 2008 και τώρα βρίσκεται «σε πολύ σοβαρή κατάσταση».


Σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα, ο Κολ βρίσκεται σε αναπηρική καρέκλα από το 2008, όταν έπεσε και έπαθε εγκεφαλικό, ενώ έχει επίσης κάνει εγχείρηση καρδιάς το 2012.


Το εβδομαδιαίο περιοδικό Der Spiegel είπε στην ιστοσελίδα του ότι ο πρώην ηγέτης των Συντηρητικών, ο οποίος ήταν ο μακροβιότερος καγκελάριος της Γερμανίας (1982-1998), είχε εγχειριστεί στα έντερα και ήταν σε «κρίσιμη κατάσταση».

Σχόλια