Κόσμος

Ναυτική τραγωδία στην Κίνα

Ναυτική τραγωδία στην Κίνα καθώς ένα επιβατικό πλοίο με 458 άτομα, κυρίως ηλικιωμένους τουρίστες, βυθίστηκε στον ποταμό Γιανγκτσέ χθες βράδυ κατά τη διάρκεια καταιγίδας.

Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, μέχρι αυτή την ώρα έχουν διασωθεί μόνο 20 άτομα.Σύμφωνα με το πρακτορείο που επικαλείται την διοίκηση πλοήγησης του ποταμού, αυτοί που διασώθηκαν από το πλοίο Eastern Star συμπεριλαμβάνουν τον καπετάνιο και τον μηχανικό του πλοίου, που είπαν ότι το πλοίο βυθίστηκε πολύ γρήγορα ενώ στροβιλιζόταν μέσα σ' έναν κυκλώνα.

Μεταξύ των επιβαινόντων ήταν 406 τουρίστες, με ηλικίες περίπου από 50 έως 80, που αποτελούσαν ένα γκρουπ από ταξιδιωτικό γραφείο της Σαγκάης, και 47 μέλη του πληρώματος, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας People's Daily, που σημείωσε ότι το πλοίο μπορούσε να μεταφέρει πάνω από 500 άτομα. Είχε ξεκινήσει από το Νανκίνγκ και πήγαινε νοτιοδυτικά, και βυθίστηκε γύρω στις 9:28 μ.μ. τοπική ώρα, στο τμήμα Ζιανλί του ποταμού.Σύμφωνα με το κρατικό ραδιόφωνο, το πλοίο βυθίστηκε σε δύο λεπτά και δεν πρόλαβε να στείλει σήμα κινδύνου. Το πρακτορείο Σινχουά είπε ότι ο αριθμός των διασωθέντων έφτασε τους 20, ενώ το People's Daily είπε ότι επτά άτομα είχαν κολυμπήσει στην ακτή να ζητήσουν βοήθεια. Άλλη επίσημη πηγή, η εφημερίδα Hubei Daily, είπε ότι φαινόταν στον ποταμό η γάστρα του πλοίου, σε σημείο όπου το βάθος ήταν περίπου 15 μέτρα.Όπως αναφέρει το newsbeast.gr, η επιχείρηση διάσωσης δυσχεραίνεται από τις καιρικές συνθήκες, όπου επικρατεί καταρρακτώδης βροχή, αλλά δεκάδες σκάφη συμμετέχουν μαζί με τουλάχιστον 100 ψαρόβαρκες, ενώ αναμένονται 20 δύτες στη περιοχή.


Το πλοίο ήταν ιδιοκτησίας της Chongqing Eastern Shipping Corporation, που ειδικεύεται σε ξεναγήσεις στον ποταμό και λειτουργεί από το 1967, σύμφωνα με το Hubei Daily.

Σχόλια