Κόσμος

Τη δημιουργία ενιαίας ψηφιακής αγοράς προωθούν Μέρκελ, Ολαντ, Γιούνκερ

Την ανάγκη δημιουργίας μιας ενιαίας ψηφιακής αγοράς τόνισαν η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, κατά τις δηλώσεις τους πριν από το δείπνο εργασίας που βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη στο Βερολίνο, στο οποίο συμμετέχει και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Στρογγυλής Τραπέζης των Βιομηχάνων  (European Round Table of Industrialists, ERT), Μπενουά Ποτιέ.

Στόχος, σύμφωνα με τους ηγέτες είναι να αξιοποιηθούν τα πλεονεκτήματα της ενιαίας αγοράς και κατά συνέπεια στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στο πλαίσιο του σχεδιασμού που θέλει την επόμενη πενταετία οι βιομηχανίες της ERT να επενδύουν περισσότερα από 7 δισ. ευρώ σε τέτοιες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.

Η Γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε μάλιστα, ότι θα πρέπει να θεσπιστούν ενιαίοι κανόνες, ενώ κάλεσε όλες τις πλευρές για κοινή δράση, ενώ από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκε στις παραμέτρους της εκπαίδευσης, της χρηματοδότησης, της φορολόγησης και της προστασίας των προσωπικών δεδομένων και των ατομικών ελευθεριών. Ο κ. Γιούνκερ παρομοίασε την ψηφιακή «επανάσταση» με τη Βιομηχανική Επανάσταση και σημείωσε ότι η ευρωπαϊκή οικονομία θα μπορούσε να αποκομίσει κέρδη ακόμη και 415 δισ. ευρώ ετησίως.

Οι ηγέτες, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, δεν αναφέρθηκαν στο ζήτημα των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα.

Σχόλια