Κόσμος

Μπερλουσκόνι: Μπερδεύτηκε και πήγε σε εκλογικό κέντρο αντιπάλου του

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και ηγέτης της κεντροδεξιάς Forza Italia, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος πραγματοποιεί προεκλογική εκστρατεία ενόψει των τοπικών εκλογών στην Ιταλία που διεξάγονται την Κυριακή, πήγε σε συγκέντρωση των αντιπάλων του της Κεντροαριστεράς κοντά στο Μιλάνο, όπως αποκάλυψε ο υποψήφιος στον οποίο προσέφερε κατά λάθος... την υποστήριξή του.

«Με τη στήριξη του Καβαλιέρε, μπορώ να πω ότι έχω κερδίσει», είπε με ειρωνικό τόνο ο Πάολο Μικέλι, ο υποψήφιος που υποστηρίζει το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα του Ματέο Ρέντσι για τη θέση του δημάρχου του Σεγκράτε, σε μήνυμα το οποίο ανάρτησε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Το βράδυ της Παρασκευής ο πρώην Καβαλιέρε παρουσιάστηκε, περιστοιχισμένος από έξι σωματοφύλακες, σε πλατεία της πόλης όπου νεαροί υποστηρικτές του Πάολο Μικέλι είχαν οργανώσει μία γιορτή, δύο ημέρες πριν από τις εκλογές σε επτά περιφέρειες και 1.000 δήμους της Ιταλίας.

Σύμφωνα με έναν εκ των συμμετεχόντων, ο Μπερλουσκόνι περπάτησε για λίγα λεπτά ανάμεσα στους παρευρισκόμενους, ρώτησε το όνομα του υποψηφίου και φώναξε «εσείς οι νέοι, υπολογίζω σε εσάς, ψηφίστε όλοι τον Πάολο», μεταδίδει το naftemporiki.gr.

Κάποιος ωστόσο από το περιβάλλον του κεντροδεξιού ηγέτη εξεπλάγη που ο υποψήφιος ήταν άνδρας και η ολιγομελής ομάδα σύντομα αποχώρησε.

Την ίδια χρονική στιγμή, η υποψήφια της Forza Italia σε αυτόν το δήμο των 34.000 κατοίκων, Τέτσλα Φρασκίνι, πραγματοποιούσε τη δική της συγκέντρωση σε αίθουσα του δημαρχείου.

Σχόλια