default-image

Ισχυροί σεισμοί 8,5 και 6,4 Ρίχτερ στην Ιαπωνία

Κόσμος
Ισχυροί σεισμοί 8,5 και 6,4 Ρίχτερ στην Ιαπωνία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεισμός μεγέθους 8,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε ανοικτά των ανατολικών ακτών της Ιαπωνίας το μεσημέρι του Σαββάτου (ώρα Ελλάδας), ενώ το βράδυ της ίδιας μέρας ακολούθησε μετασεισμός που το μέγεθός του ήταν 6,4 βαθμών με επίκεντρο τα ανοικτά των Νησιών Ίζου.

Η πρώτη δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στο Τόκιο όπου τα κτήρια ταρακουνήθηκαν, ωστόσο δεν υπήρξαν πληροφορίες για ζημιές, όπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Ο σεισμός, με επίκεντρο τις νήσους Ογκασαουάρα νότια του Τόκιο, έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε πολλές περιοχές της χώρας και είχε εστιακό βάθος 590 χιλιομέτρων.

Στο μετασεισμό που ακολούθησε, όμως, το εστιακό βάθος ήταν 13,4 χιλιομέτρων και οι Αρχές εκφράζουν φόβους για ζημιές σε κτήρια.

Σε ό,τι αφορά τον πρώτο σεισμό, το Κέντρο προειδοποίησης για τσουνάμι του Ειρηνικού Ωκεανού έκανε λόγο για σεισμική δόνηση μεγέθους 8,5 Ρίχτερ, ενώ το Ινστιτούτο Γεωλογικής Έρευνας των ΗΠΑ για σεισμό μεγέθους 7,8 Ρίχτερ.

Επίσης, δεν εξεδόθη προειδοποίηση για τσουνάμι.

Τα κτήρια στην πρωτεύουσα ταρακουνήθηκαν για περίπου ένα λεπτό γύρω στις 14:30 ώρα Ελλάδας (20:30 τοπική ώρα), μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η εταιρεία Tokyo Electric Power Co γνωστοποίησε ότι δεν έχουν καταγραφθεί προβλήματα στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα.

Οι διάδρομοι προσγείωσης-απογείωσης στο αεροδρόμιο Ναρίτα του Τόκιο λειτουργούν κανονικά, διακόπηκαν ωστόσο τα δρομολόγια της υπερταχείας που συνδέει το Τόκιο με την Οζάκα λόγω διακοπής στην ηλεκτροδότηση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News