Κόσμος

ΠΟΥ: Δέκα κρούσματα ιού MERS στη Νότια Κορέα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι 10 άνθρωποι στη Νότια Κορέα έχει επιβεβαιωθεί πως έχουν μολυνθεί με τον ιό του Αναπνευστικού Συνδρόμου της Μέσης Ανατολής (MERS), τον οποίο τούς μετέδωσε ταξιδιώτης, ωστόσο υπογράμμισε ότι  δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Ο οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών για την υγεία ανέφερε ότι δεν συνιστά λεπτομερή έλεγχο των επιβατών ή την επιβολή ταξιδιωτικών ή εμπορικών περιορισμών στη Νότια Κορέα εξαιτίας του ιού.

«Ο ιός δεν συμπεριφέρεται διαφορετικά. Όλα τα περιστατικά αφορούν ανθρώπους οι οποίοι προσβλήθηκαν απευθείας από τον ιό, καθώς είχαν έρθει σε άμεση ή έμμεση επαφή με τον ίδιο ταξιδιώτη που ταξίδεψε από τη Μέση Ανατολή, δεν υπήρξε μετάδοση του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Κριστιάν Λιντμάιερ.

Σε διαφορετικό περιστατικό, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, άνδρας από τη Νότια Κορέα ο οποίος ταξίδεψε στην Κίνα μέσω Χονγκ Κονγκ αυτή την εβδομάδα βρέθηκε θετικός στον MERS, δήλωσε αξιωματούχος από τη Σεούλ.

Σχόλια