Κόσμος

Χορογραφία σε αναπηρικές καρέκλες με μήνυμα ζωής

Σώμα σε κίνηση. Αυτός είναι ο τίτλος μιας πρωτοβουλίας που έχει κατακτήσει το διεθνές ενδιαφέρον καθώς αποτελεί χορογραφίες από άτομα που βρίσκονται σε αναπηρικές καρέκλες. Η έμπνευση ανήκει στο Βραζιλιάνικο γκρουπ Corpo em Movimento που ξεκίνησε τη δράση του το 1999 από την Ένωση Ατόμων με Φυσική Αναπηρία του Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Από τότε μέχρι σήμερα η ομάδα έχει δώσει πάνω από 1000 παραστάσεις στη Βραζιλία και σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου συναντώντας τον ενθουσιασμό του κοινού, καθώς οι χορογραφίες είναι όχι απλά προσεγμένες αλλά άψογες παρά τη δυσκολία τους με ένα μεγάλο ρεπερτόριο που περιλαμβάνει από χιπ χοπ, έως μπαλέτο και από σάμπα έως ακόμα και μπρέικ ντανς.  

Το ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι οι χορογραφίες περιλαμβάνουν τόσο άτομα με αναπηρίες όσο και καλλιτέχνες χωρίς κινητικά προβλήματα που συντονίζονται άψογα μεταξύ τους. Και αυτό κάνει τη διαφορά καθώς στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα όχι μόνο με λόγια αλλά και με πράξεις.

Το   Corpo em Movimento επίσης παρέχει και θέσεις εργασίας για όσους ενδιαφέρονται με μισθό που κυμαίνεται από 300-400 δολάρια το μήνα ανάλογα τη δουλειά. Η ομάδα έχει πραγματοποιήσει πολλές εμφανίσεις σε μεγάλες διοργανώσεις όπως στην τελετή λήξης των παραολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου το 2012.  

Σχόλια