Κόσμος

Βραζιλία: Συνελήφθη ηγέτης της Καμόρα μετά από 30 χρόνια

Η αστυνομία της Βραζιλίας έθεσε υπό κράτηση ηγετικό στέλεχος της Καμόρα, της μαφίας της Νάπολης, που διέφευγε τη σύλληψη για 30 χρόνια και είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για πάνω από 20 ανθρωποκτονίες τη δεκαετία του 1980.

Ο 56χρονος Πασκουάλε Σκότι συνελήφθη στην βορειοανατολική πόλη Ρεσίφε, στην πολιτεία Περναμπούκο, όπου ζούσε για 28 χρόνια, σε κοινή επιχείρηση της βραζιλιάνικης ομοσπονδιακής αστυνομίας και της Interpol, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ο Σκότι είχε καταδικαστεί ερήμην από ιταλικό δικαστήριο το 1991 για παράνομη οπλοκατοχή, εκβιασμούς, αντίσταση κατά της αρχής και περισσότερες από 20 ανθρωποκτονίες. Τα εγκλήματα αυτά διεπράχθησαν από το 1980 έως το 1983.

Hταν ηγετικό στέλεχος της Καμόρα στην Νάπολη και συνελήφθη ύστερα από ανταλλαγή πυροβολισμών το 1983, έχοντας υποστεί πολλαπλά τραύματα. Την παραμονή των Χριστουγέννων του 1984 απέδρασε από νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν μετά την υπογραφή δικαστικού διακανονισμού.

Παρά τις αλλεπάλληλες εφόδους και τα μπλόκα, η ιταλική αστυνομία δεν κατόρθωσε να εντοπίσει τον Σκότι. «Δεν άφησε καθόλου ίχνη. Ηταν σαν να εξαφανίστηκε», έγραφε τότε η εφημερίδα La Repubblica, επικαλούμενη πηγές της αστυνομίας.

Οι αρχές της Βραζιλίας ανέφεραν πως ο άνδρας χρησιμοποιούσε ψεύτικη ταυτότητα και η Interpol τον αναγνώρισε συγκρίνοντας αρχειοθετημένα ψηφιακά δακτυλικά αποτυπώματα, ενώ οι ιταλικές αρχές έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες για την έκδοσή του.

Ο Σκότι συνελήφθη καθώς πήγαινε τα παιδιά του στο σχολείο (απέκτησε δυο παιδιά στην Βραζιλία), ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος G1του τηλεοπτικού δικτύου Globo.

Πηγή: tanea.gr

Σχόλια