Κόσμος

Το τελευταίο γεύμα ενός 54χρονου λίγο πριν την ευθανασία

Βλέποντας τη φωτογραφία του Jeffrey Spector να απολαμβάνει ένα γεύμα περιτριγυρισμένος από αγαπημένα πρόσωπα της οικογένειάς του, δύσκολα μπορεί να πιστέψει κανείς ότι αυτός ο άνθρωπος, 16 ώρες αργότερα, θα έδινε τέλος στη ζωή του ζητώντας να υποβληθεί σε ευθανασία.

Ο 54χρονος Βρετανός, ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας και πατέρας τριών παιδιών, διαγνώστηκε με όγκο στην σπονδυλική στήλη, ο οποίος μάλιστα δεν μπορούσε να αφαιρεθεί με χειρουργική επέμβαση.

Φοβούμενος ότι από στιγμή σε στιγμή θα έμενε παράλυτος και θα έπρεπε να επιβαρύνει τα αγαπημένα του πρόσωπα με τη φροντίδα του, ο ανεξάρτητος άνδρας αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του όσο ακόμα ήταν σε θέση να το κάνει μόνος του.

Παρά τις αντιρρήσεις της οικογένειάς του, ο Spector ταξίδεψε με τη σύζυγό του και τα παιδιά του σε μία κλινική υποβοηθούμενης αυτοκτονίας στην Ελβετία, όπου μοιράστηκε μαζί τους ένα τελευταίο γεύμα προτού λάβει τη θανατηφόρα δόση βαρβιτουρικών.

Η 53χρονη σύζυγός του Elaine έμεινε στο πλάι του μέχρι την τελευταία στιγμή, ενώ δήλωσε έπειτα από το συμβάν ότι, παρόλο που εκείνη και τα παιδιά της είναι απαρηγόρητοι, «ως οικογένεια υποστήριξαν και σεβάστηκαν την απόφαση του Jeffrey εκατό τοις εκατό».

«Ο άντρας μου έβαλε τέλος στη ζωή του με αξιοπρέπεια και αυτό ήταν που επιθυμούσε πάνω απ' όλα», δήλωσε η Elaine.

Ο θάνατος του Βρετανού έχει πάντως ξεκινήσει μεγάλο διάλογο στη χώρα γύρω από την ευθανασία, καθώς όπως φαίνεται η περίπτωσή του δεν ήταν σε τέτοιο στάδιο ώστε να δικαιολογείται η απόφασή του.

Πηγή: gazzetta.gr

Σχόλια