Κόσμος

Σε περιοδεία ο Κάμερον

Με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ συναντήθηκε χθες, ο βρετανός Πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, με σκοπό να συζητήσουν πως τρόπους για μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη καθώς και την σχέση της Βρετανίας με την ΕΕ.
 
«Ο Βρετανός πρωθυπουργός τόνισε ότι οι κάτοικοι της Βρετανίας δεν είναι ευχαριστημένοι με την κατάσταση ως έχει και πιστεύουν ότι η ΕΕ χρειάζεται να αλλάξει για να μπορέσει να ανταποκριθεί καλύτερα στις ανησυχίες τους», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος.
 
Ο κ. Γιούνκερ επανέλαβε ότι θέλει να βοηθήσει στην εξεύρεση λύσης, ενώ και οι δύο συμφώνησαν ότι χρειάζονταν περαιτέρω συνομιλίες.
 

Προς το τέλος της εβδομάδας, ο βρετανός πρωθυπουργός αναμένεται να επισκεφθεί πέντε ακόμα Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ώστε να μιλήσει με ομολόγους του για τις προτάσεις του. Οι χώρες στο πρόγραμμά του περιλαμβάνουν τη Δανία, την Ολλανδία, τη Γαλλία, την Πολωνία και τη Γερμανία.

Τέλος σκοπεύει να συνομιλήσει και με τους 27 ηγέτες των χωρών-μελών της ΕΕ στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που θα διεξαχθεί στο τέλος Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι, η προεκλογική καμπάνια του Κάμερον περιλάμβανε την υπόσχεση ότι θα επαναδιαπραγματευθεί τον ρόλο της Βρετανίας στην Ευρώπη και ότι μέχρι το τέλος του 2017 θα διεξαγάγει δημοψήφισμα για το αν η Βρετανία θα παραμείνει μέλος της ΕΕ ή όχι.

Σχόλια