default-image

Τυνησία: Δεκανέας σκότωσε επτά στρατιωτικούς

Κόσμος
Τυνησία: Δεκανέας σκότωσε επτά στρατιωτικούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας Τυνήσιος δεκανέας σκότωσε επτά στρατιωτικούς πριν πέσει νεκρός και ο ίδιος από πυρά συναδέλφων του μέσα σε ένα στρατόπεδο της Τύνιδας.

Η ανταλλαγή πυρών "προκάλεσε τον θάνατο επτά στρατιωτικών (...) και του δράστη. Άλλοι δέκα στρατιωτικοί τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ο ένας βρίσκεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Τυνησίας Μπελχάσεν Ουεσλάτι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

"Επιτέθηκε σε έναν συνάδελφό του με μαχαίρι, του πήρε το όπλο και κατόπιν άνοιξε πυρ εναντίον των συντρόφων του", δήλωσε ο Ουεσλάτι.

Ο δεκανέας αντιμετώπιζε "οικογενειακά και ψυχολογικά προβλήματα" και για τον λόγο αυτό του είχε "απαγορευθεί να φέρει όπλα" και είχε "μετατεθεί σε μια μη νευραλγικής σημασίας θέση", εξήγησε ακόμη ο Ουεσλάτι, κάνοντας λόγο περί ενός "μεμονωμένου περιστατικού".

Νωρίτερα, το υπουργείο Εσωτερικών της Τυνησίας είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο να επρόκειτο για επίθεση τζιχαντιστών. "Το συμβάν που έλαβε χώρα στο στρατόπεδο Μπουσούσα δεν σχετίζεται με κάποια τρομοκρατική επιχείρηση", είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Μοχάμεντ Αλι Αρούι.

Ο Ουεσλάτι εμφανίστηκε πάντως λιγότερο κατηγορηματικός: "οι έρευνες θα δείξουν εάν πρόκειται για μια τρομοκρατική ενέργεια ή όχι", είπε.

Τα πυρά, τα οποία ακούστηκαν γύρω στις 08:45 (10:45 ώρα Ελλάδας) θορύβησαν κατοίκους της Τύνιδας, η οποία δεν έχει ακόμη συνέλθει εντελώς από την επίθεση ισλαμιστών ενόπλων στο μουσείο Μπαρντό της πρωτεύουσας της Τυνησίας τον περασμένο Μάρτιο.

Στην επίθεση εκείνη, την ευθύνη για τη διάπραξη της οποίας είχε αναλάβει η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, είχαν σκοτωθεί 22 άνθρωποι, οι 21 εκ των οποίων ήταν τουρίστες.

Το στρατόπεδο όπου σημειώθηκε το σημερινό μακελειό βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το τυνησιακό κοινοβούλιο και το μουσείο Μπαρντό.

Σύμφωνα με έναν φωτοειδησεογράφο του Γαλλικού Πρακτορείο η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Τυνησίας, μια επίλεκτη μονάδα που υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών, αναπτύχθηκε στον τόπο του αιματηρού συμβάντος λίγη ώρα αφότου συνέβη.

Εξάλλου αστυνομικοί με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά έκαναν περιπολίες σε μια συνοικία όπου βρίσκονται δύο άλλοι στρατώνες της αστυνομίας και έλεγξαν οχήματα σταθμευμένα κοντά σε αυτούς.

Δύο ελικόπτερα πραγματοποίησαν πτήσεις στην περιοχή, ενώ αστυνομικοί έκαναν επίσης έρευνα σε ένα τέμενος και σε διερχόμενα αυτοκίνητα. Οι μαθητές ενός τοπικού σχολείου απομακρύνθηκαν από αυτό.

Πηγή: capital.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News