Κόσμος

Ματέο Ρέντσι: "Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει"

«Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει και εγώ ελπίζω η Ιταλία να φέρει, να στηρίξει δυνατά τη φωνή αυτή, υπέρ της αλλαγής της Ευρώπης τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι σε τηλεοπτική του συνέντευξη αναφερόμενος στις ισπανικές και τις πολωνικές εκλογές, αλλά και στην πολιτική και οικονομική κατάσταση της Ελλάδας.

«Ο άνεμος της Ελλάδας, ο άνεμος της Ισπανίας και ο άνεμος της Πολωνίας δεν φυσούν προς την ίδια κατεύθυνση. Φυσούν, αντιθέτως, προς αντίρροπες κατευθύνσεις, αλλά όλοι αυτοί οι άνεμοι δείχνουν ότι η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει και εγώ ελπίζω η Ιταλία να φέρει, να στηρίξει δυνατά την φωνή αυτή, υπέρ της αλλαγής της Ευρώπης τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο κ. Ρέντσι, μιλώντας στην τοπική τηλεόραση της Τοσκάνης Rtv 38.

Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Κυριακή 23 εκατομμύρια Ιταλοί θα κληθούν στις κάλπες για την ανανέωση επτά περιφερειακών συμβουλίων και πάνω από 700 δημοτικών συμβουλίων της χώρας. Ο Ματέο Ρέντσι έχει δηλώσει βέβαιος ότι το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα του θα καταφέρει να υπερισχύσει των κυρίων αντιπάλων του, του αντιθεσμικού - λαϊκιστικού Κινήματος Πέντε Αστέρων, της κεντροδεξιάς Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι (η οποία συνεχίζει να σημειώνει πτώση) και της εθνικιστικής δεξιάς Λέγκας του Βορρά.

Ο γραμματέας της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι, υποστήριξε από την πλευρά του ότι «η περίπτωση της Ελλάδας αποδεικνύει ότι η υιοθέτηση του ίδιου, ενιαίου νομίσματος για 19 χώρες είναι βλακώδης ιδέα και ότι το ευρώ πρόκειται οπωσδήποτε να καταρρεύσει».

Σχόλια