Κόσμος

Ήττα Ομπάμα στη Γερουσία

Η κυβέρνηση Ομπάμα δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων στη Γερουσία για την έγκριση του νόμου "Freedom Act", με τον οποίο θα έμπαινε φρένο στις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων και των άλλων επικοινωνιών, που είχαν ξεκινήσει μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, με τον περιβόητο νόμο "Patriot Act".

Συγκεκριμένα, σε ψηφοφορία που έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου ώρα Ελλάδας, υπέρ της πρότασης του Λευκού Οίκου ψήφισαν 57 γερουσιαστές, ενώ για την έγκριση απαιτούνταν 60. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι στην αντίστοιχη ψηφοφορία που είχε προηγηθεί στη Βουλή η πλειοψηφία υπέρ του νόμου ήταν ευρεία, όπως αναφέρει το imerisia.gr.

Όμως, οι αντίπαλοι του νομοσχεδίου κατάφεραν να πείσουν αρκετούς γερουσιαστές ότι με τον περιορισμό της δικαιοδοσίας της NSA θα τεθεί σε κίνδυνο ο "πόλεμος κατά της τρομοκρατίας" σε μια περίοδο που οι τζιχαντιστές εντείνουν τη δράση και τις απειλές τους.

Την ίδια στιγμή, αξίζει να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, Τζέιμς Κλάπερ, θέλει να τερματίσει τη συνεργασία του με τη γερμανική υπηρεσία πληροφοριών BND, με το επιχείρημα ότι οι Γερμανοί δεν είναι σε θέση να κρατούν μυστικά απόρρητα στοιχεία και δεδομένα...

Σχόλια