Κόσμος

Η Αμερική σχεδιάζει να παραδώσει αντιαρματικά όπλα στο Ιράκ αρχές Ιουνίου

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να παραδώσουν 1.000 αντιαρματικά όπλα στο Ιράκ στις αρχές Ιουνίου για να αντιμετωπίσει τις βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους όπως εκείνες που το βοήθησαν να καταλάβουν την πόλη Ραμάντι, σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σήμερα (Πέμπτη).

Μιλώντας ανώνυμα, το στέλεχος είπε ότι το Ισλαμικό Κράτος είχε διεξάγει περίπου 30 επιθέσεις αυτοκτονίας με αυτοκίνητα-βόμβες για να καταλάβει την ιρακινή πόλη, και 10 από αυτές έμοιαζαν σε μέγεθος με τη βόμβα σε φορτηγό που σκότωσε 168 άτομα στην Οκλαχόμα Σίτυ το 1995.

Οι ΗΠΑ, πρόσθεσε, αποφάσισαν να προμηθεύσουν το Ιρακ με αντιαρματικά όπλα όταν ο πρωθυπουργός της χώρας επισκέφθηκε την Ουάσινγκτον τον Απρίλιο. Τα όπλα αποτελούνται από επωμιζόμενα συστήματα ΑΤ4.

Οι τζιχαντιστές κατέλαβαν τη Ραμάντι, πρωτεύουσα της περιοχής Άνμπαρ, το σαββατοκύριακο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, γεγονός που αποτέλεσε την πιό μεγάλη απώλεια για την κυβέρνηση μέσα σε ένα χρόνο και που αποκάλυψε τις περιορισμένες δυνατότητες του ιρακινού στρατού και των αεροπορικών επιθέσεων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εναντίον των τζιχαντιστών.

Σχόλια