default-image

Μέρκελ: Η επιστροφή της Μόσχας στη G7 δεν είναι πιθανή

Κόσμος
Μέρκελ: Η επιστροφή της Μόσχας στη G7 δεν είναι πιθανή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Όσο η Ρωσία δεν συμμορφώνεται με το διεθνές δίκαιο και δεν ενεργεί σύμφωνα με τις αρχές του, μία επιστροφή της στο σχήμα G8 δεν είναι πιθανή», σημείωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια της ομιλίας της επί της γενικής πολιτικής ενώπιον της γερμανικής κάτω Βουλής, καθώς η Βαυαρία ετοιμάζεται να υποδεχθεί στις αρχές του Ιουνίου τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 7.

Η Άγκελα Μέρκελ επανέλαβε τις επικρίσεις για την προσάρτηση της Κριμαίας, αλλά παράλληλα, προσπάθησε να κατευνάσει τις ανησυχίες της Μόσχας ως προς την προσέγγιση των παλαιών της δορυφόρων με τη Δύση.

Η ανατολική σύμπραξη «δεν αποτελεί όργανο της πολιτικής διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης» ξεκαθάρισε η καγκελάριος, λίγο πριν μεταβεί στη Ρίγα προκειμένου μα συμμετάσχει στη Σύνοδο των 28 χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία θα συμμετάσχουν και έξι χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης,

«Η ανατολική σύμπραξη δεν κατευθύνεται εναντίον κανενός, κυρίως όχι κατά της Ρωσίας. Θέλω να το πω και να το επαναλάβω ξανά και ξανά: "δεν τίθεται θέμα επιλογής ανάμεσα, από τη μία πλευρά, μίας προσέγγισης με την ΕΕ και, από την άλλη, της επιθυμίας της Ρωσίας για στενότερη σύμπραξη με τις χώρες αυτές"», τόνισε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News