default-image

Συνελήφθησαν δέκα έφηβοι στο αεροδρόμιο του Μόντρεαλ

Κόσμος
Συνελήφθησαν δέκα έφηβοι στο αεροδρόμιο του Μόντρεαλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δέκα νεαρά άτομα από το Μοντρεάλ συνέλαβε η καναδική αστυνομία με την υποψία ότι ετοιμάζονταν να αφήσουν τη χώρα για να προσχωρήσουν σε ομάδες τζιχαντιστών στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών, τα 10 άτομα, στα οποία δεν έχουν απαγγελθεί ακόμα κατηγορίες, συνελήφθηκαν το Σαββατοκύριακο που πέρασε στο διεθνές αεροδρόμιο του Μοντρεάλ, και τα διαβατήριά τους κατασχέθηκαν. 

Σύμφωνα με την ενημέρωση όλα τα άτομα φοιτούσαν στο πανεπιστήμιο College de Maisonneuve της πόλης του Μοντρεάλ το οποίο στις αρχές του χρόνου βρέθηκε κάτω από το μικροσκόπιο των αρχών όταν άλλοι τέσσερις φοιτητές εξαφανίστηκαν από τη γαλλόφωνη περιφέρεια Κεμπέκ, όπου ανήκει η πόλη, με προορισμό το Ισλαμικό Κράτος.

Μετά την σύλληψη η κυβέρνηση του Κεμπέκ ανέφερε πως σύντομα θα προβεί στην ανακοίνωση ενός πρόγραμματος για να καταπολεμήσει τον «αυτο-ριζοσπαστισμό» (self-radicalization), έναν όρο που χρησιμοποιείται για να περιγράψει αυτούς που ελκύονται από τους τζιχαντιστές, μέσω του διαδικτύου και άλλων μέσων, γράφει το newsbeast.gr.

Η υπουργός δημόσιας ασφάλειας του Κεμπέκ μάλιστα, Λίς Τεριόλ, ανέφερε πως οι έφηβοι συνελήφθηκαν μετά από ενημέρωση των αρχών από τους γονείς τους, και εξέφρασε την ανησυχία ότι τα άτομα αυτά είχαν γεννηθεί και μεγαλώσει στο Κεμπέκ από μετανάστες γονείς. «Όταν οι γονείς τους διάλεξαν να έρθουν να ζήσουν εδώ, είναι γιατί ήθελαν μια καλύτερη ζωή για τα παιδιά τους», είπε.

Τον περασμένο μήνα, η εθνική υπηρεσία κατασκοπείας του Καναδά είπε ότι 75 Καναδοί συνολικά είχαν φύγει για να γραφτούν σε ένοπλες ομάδες στο Ιρακ και τη Συρία τους περασμένους τρεις ή τέσσερις μήνες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News