default-image

Πώς έβγαλαν πάνω από 25 εκατ. οι Κλίντον... Απλά μιλώντας

Κόσμος
Πώς έβγαλαν πάνω από 25 εκατ. οι Κλίντον... Απλά μιλώντας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχουν δεχθεί αρκετή κριτική τους τελευταίους μήνες για τα έσοδά τους από ομιλίες. Τώρα, αποκαλύπτεται και πόσα κερδίζουν με αυτό τον τρόπο η Χίλαρι και ο Μπιλ Κλίντον.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και σύζυγός του, που διεκδικεί να καθίσει η ίδια πλέον στο Οβάλ γραφείο, εισέπραξαν περισσότερα από 25 εκατομμύρια δολάρια, για περισσότερες από 100 ομιλίες που εκφώνησαν από το 2014, σύμφωνα με στοιχεία που υπέβαλε η προεκλογική εκστρατεία της Κλίντον.

Επιπλέον, η Χίλαρι Κλίντον, η επικρατέστερη διεκδικήτρια του χρίσματος των Δημοκρατικών για να είναι η υποψήφια πρόεδρος του κόμματος στις εκλογές του 2016, κέρδισε 5 εκατομμύρια δολάρια από το βιβλίο της Hard Choices, το οποίο κυκλοφόρησε τον περασμένο Ιούνιο, σύμφωνα δημοσιεύματα στις ΗΠΑ. Χάρη στα έσοδά τους, οι Κλίντον είναι στο πλουσιότερο 0,1% του πληθυσμού των ΗΠΑ, σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal.

Με την Κλίντον να εκφράζει συχνά δημόσια ανησυχία για τις υπέρογκες αμοιβές στελεχών επιχειρήσεων, τώρα η ίδια δέχεται κριτική για κάτι ανάλογο. Η αμοιβή της για μία ομιλία έχει φτάσει ακόμη και τα 250.000 δολάρια. Μάλιστα, η κριτική είναι πιο αυστηρή καθώς πέρυσι είχε δηλώσει πως η ίδια και ο σύζυγός της ήταν «απένταροι» όταν έφυγαν από το Λευκό Οίκο το 2001, παρότι ο πρώην πρόεδρος έβγαλε εκατομμύρια δολάρια από ομιλίες μετά την προεδρία του.

Οι υποψήφιοι για την προεδρία των ΗΠΑ είναι υποχρεωμένοι, σύμφωνα με το i-efimerida.gr, να υποβάλουν δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή μέσα σε 30 ημέρες από τη δημοσιοποίηση της υποψηφιότητάς τους, αν και μπορούν να ζητήσουν δύο παρατάσεις, διάρκειας 45 ημερών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News