default-image

ΗΠΑ-Φιλαδέλφεια: Έξι οι νεκροί από τον εκτροχιασμό τρένου, άρχισε έρευνα

Κόσμος
ΗΠΑ-Φιλαδέλφεια: Έξι οι νεκροί από τον εκτροχιασμό τρένου, άρχισε έρευνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών των ΗΠΑ (NTSB) άρχισε έρευνα για τα αίτια του εκτροχιασμού αμαξοστοιχίας το βράδυ της Τρίτης στη Φιλαδέλφεια, στην ανατολική ακτή της χώρας, η οποία προκάλεσε τον θάνατο έξι ανθρώπων και τον τραυματισμό 200, οι οκτώ από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

Μεταξύ των θυμάτων βρίσκεται και εργαζόμενος στο πρακτορείο Associated Press.

«Εξετάζουμε τη σιδηροδρομική γραμμή, τα σιδηροδρομικά σήματα, την λειτουργία του τρένου, την μηχανική κατάσταση του τρένου, την ανθρώπινη συμπεριφορά», δήλωσε ο Ρόμπερτ Σάμουολτ, μέλος του NTSB σε συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε.

«Αρχίζουμε έρευνα σε πολλούς τομείς για να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τους παράγοντες που οδήγησαν στο δυστύχημα», πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος της Φιλαδέλφειας Μάικλ Νάτερ δήλωσε παράλληλα ότι βρέθηκε το λεγόμενο μαύρο κουτί του τρένου και ειδικοί το αναλύουν και πρόσθεσε πως αυτό, όπως και η κατάθεση του οδηγού της αμαξοστοιχίας, αναμένεται να επιτρέψουν να κατανοηθούν καλύτερα τα αίτια του δυστυχήματος.

«Το μαύρο κουτί βρέθηκε και αναλύεται», σημείωσε, προσθέτοντας ότι ο οδηγός του τρένου έχει τραυματιστεί, αλλά έχει ήδη καταθέσει ή πρόκειται να καταθέσει στην αστυνομία.

Ο κ. Νάτερ επισήμανε επίσης ότι οι αρχές συνεχίζουν την επαλήθευση του καταλόγου των επιβατών του τρένου, ορισμένοι από τους οποίους δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί. Κάποιοι μπορεί να είχαν χάσει το τρένο, ή να έφυγαν από τον τόπο του δυστυχήματος με ίδια μέσα, κατέληξε.

Τα σωστικά συνεργεία συνέχιζαν εξάλλου την Τετάρτη τις έρευνές τους στα βαγόνια του τρένου που ανατράπηκαν για να εξασφαλίσουν ότι δεν υπάρχουν άλλοι επιβάτες που να έχουν εγκλωβιστεί στα συντρίμμια του.

Το τρένο εκτελούσε το δρομολόγιο Ουάσινγκτον-Νέα Υόρκη.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News