Κόσμος

Εκτέλεσαν τον υπουργό Αμυνας επειδή ...αποκοιμήθηκε;

Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Νοτίου Κορέας θεωρούν ότι η Βόρειος Κορέα εκτέλεσε τον υπουργό Άμυνας στο τέλος Απριλίου, σύμφωνα με πληροφορίες που οι ίδιες κρίνουν αξιόπιστες.

Ο λόγος φέρεται να ήταν, σύμφωνα με τις νοτιοκορεατικές πληροφορίες, πως ο υπουργός... αποκοιμήθηκε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης με τον Κιμ Γιονγκ-Ουν αλλά και του αντιμίλησε.

Αξιωματούχοι της νοτιοκορεατικής υπηρεσίας NIS ανέφεραν σε κεκλεισμένων των θυρών ενημέρωση βουλευτών της Σεούλ πως ο βορειοκορεατής υπουργός Χιόν Γιονγκ Τσολ εκτελέστηκε στο τέλος Απριλίου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, ο υπουργός εκτελέστηκε δημόσια στην Στρατιωτική Ακαδημία της Πιόνγκγιανγκ. Η πληροφορία διέρρευσε από βουλευτές που παρακολούθησαν την ενημέρωση.

Η ίδια η νοτικορεατική NIS αρνήθηκε να σχολιάσει όταν ερωτήθηκε από ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Σύμφωνα με τους βουλευτές που είχαν παρακολουθήσει την ενημέρωση, κατά τη διάρκειά της δεν διευκρίνισε ποιες ήταν οι πηγές της, περιοριζόμενη μόνο στο ότι η αναφορά είχε διασταυρωθεί από πηγές που κρίνονται αξιόπιστες.

Οι αναφορές από τη Βόρειο Κορέα είναι κατά κανόνα αδύνατο να επιβεβαιωθούν.

Από την ανάληψη της εξουσίας, ο Κιμ Γιονγκ-Ουν θεωρείται ότι έχει προχωρήσει σε «εκκαθάριση» -με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένων και των εκτελέσεων- των ηγετικών στρωμάτων από όσους αξιωματούχους μπορεί να θεωρηθούν απειλή.

Πηγή: in.gr

Σχόλια