default-image

Στην Κούβα ο Ολάντ

Κόσμος
Στην Κούβα ο Ολάντ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίσημη επίσκεψη στην Κούβα πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, η πρώτη που πραγματοποιεί αρχηγός δυτικού κράτους μετά την ανακοίνωση της έναρξης της διαδικασίας επαναπροσέγγισης της Κούβας και των ΗΠΑ.

Ο Ολάντ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Ραούλ Κάστρο. Όπως επισημαίνει δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, είναι η πρώτη επίσκεψη προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας εδώ και έναν αιώνα στο νησί της Καραϊβικής.

Στόχος του Παρισιού είναι να ενισχυθούν και οι οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών, οι οποίες όπως επισημαίνει η Figaro, είναι μάλλον σε χαμηλό επίπεδο και τουλάχιστον όχι όσο σημαντικές είναι οι πολιτιστικές σχέσεις.

Στο μεταξύ ποικίλα σχόλια προκαλεί η γαλλική Liberation η οποία κυκλοφορεί με ένα πρωτοσέλιδο που παρουσιάζει τον Ολάντ ως έναν άλλο Τσε Γκεβάρα, να ποζάρει με καπέλο σε κόκκινο φόντο, θυμίζοντας μια από τις πιο χαρακτηριστικές φωτογραφίες του Τσε.

Το σχετικό δημοσίευμα τιτλοφορείται «Κούβα, το νησί της επανένωσης» και σε αυτό σχολιάζεται: «Με πολλούς Γάλλους αριστερούς να υποστηρίζουν τον Ραούλ Κάστρο, ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ μεταβαίνει στην Κούβα, κάνοντας ένα άνοιγμα για επενδύσεις».

Πηγή: tovima.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News