Κόσμος

Μάχες γύρω από νοσοκομείο της Συρίας

Τουλάχιστον 72 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες σε μάχες που σημειώθηκαν περιμετρικά του νοσοκομείου της πόλης Τζισρ αλ Σούγουρ στη βορειοδυτική Συρία, εκεί όπου οχυρώθηκαν 250 στρατιώτες και πολίτες, οι οποίοι πολιορκούνταν από αντάρτες και μαχητές της Αλ Κάιντα, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Σύμφωνα με τον απολογισμό του Παρατηρητηρίου, από τις σφοδρές αυτές συγκρούσεις έχασαν τη ζωή τους 32 στρατιώτες του τακτικού συριακού στρατού και 40 αντάρτες και τζιχαντιστές.

Η κατάσταση ήταν ήρεμη σήμερα το πρωί, δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελ Ραχμάν.Η πολιορκία των εγκαταστάσεων του νοσοκομείου άρχισε στις 25 Απριλίου, ημέρα κατάληψης της πόλης αυτής στην επαρχία Ινλίμπ από τους αντικαθεστωτικούς μαχητές, αναφέρει το  newsbeast.gr.


Σχεδόν 250 άνθρωποι, από τους οποίους τουλάχιστον 150 καλά εξοπλισμένοι στρατιώτες και μέλη των οικογενειών τους, έχουν οχυρωθεί μέσα στο νοσοκομείο.

Ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Ασαντ, τον οποίο πολεμούν οι αντάρτες εδώ και τέσσερα χρόνια σε μια σύγκρουση που έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 220.0000 ανθρώπων, δεσμεύτηκε ότι σύντομα οι πολιορκούμενοι θα διασωθούν.

Σχόλια