default-image

Δέκα νεκροί από συγκρούσεις συμμοριών στο Ελ Σαλβαδόρ

Κόσμος
Δέκα νεκροί από συγκρούσεις συμμοριών στο Ελ Σαλβαδόρ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δέκα άνθρωποι, που σύμφωνα με τις αρχές ήταν μέλη μιας συμμορίας του οργανωμένου εγκλήματος, σκοτώθηκαν στο ανατολικό Ελ Σαλβαδόρ σε δύο επιθέσεις που πιστεύεται ότι διέπραξαν μέλη αντίπαλης συμμορίας.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της χώρας χθες, οι δολοφονίες διαπράχθηκαν αργά το βράδυ του Σαββάτου σε δύο χωριά στην επαρχία Ουσουλουτάν, περίπου 100 χλμ. ανατολικά του Σαν Σαλβαδόρ. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι νεκροί ήταν μέλη της συμμορίας Mara Salvatrucha (MS-13).

Στην πρώτη επίθεση, άνδρες ντυμένοι είτε στα μαύρα ή με στρατιωτικές στολές παραλλαγής εισέβαλαν σε ένα σπίτι, ακολουθώντας μια μέθοδο δράσης που παρέπεμπε σε αστυνομική επιχείρηση, ανάγκασαν επτά άνδρες που εικάζεται ότι ήταν μέλη συμμορίας να βγουν από το οίκημα και τους σκότωσαν, αναφέρει το newsbeast.gr.

Στη δεύτερη έφοδο, σε άλλο χωριό, άνδρες ντυμένοι στα μαύρα έσυραν τρεις άνδρες που πιστεύεται ότι ανήκαν σε μια συμμορία έξω από ένα σπίτι και τους εκτέλεσαν.

Η αστυνομία διαβεβαίωσε ότι οι αρχές δεν εμπλέκονται στις σφαγές και πρόσθεσε ότι ερευνάται εάν οι δράστες ήταν μέλη της ίδιας ή αντίπαλης συμμορίας.

Η βία στο Ελ Σαλβαδόρ αυξήθηκε ξανά εκθετικά πέρυσι, αφότου η εκεχειρία που είχαν συνάψει το 2012 οι δύο μεγαλύτερες συμμορίες στη χώρα, η MS-13 και η Mara 18 (M-18), κατέρρευσε, αναφέρει το newsbeast.gr.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News