default-image

Ιράκ: Στους 62 οι νεκροί από τις ταραχές στη φυλακή Αλ Χάλις

Κόσμος
Ιράκ: Στους 62 οι νεκροί από τις ταραχές στη φυλακή Αλ Χάλις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τους 62 έφτασαν οι νεκροί από τις ταραχές που ξέσπασαν σε φυλακή στο Ιράκ, σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας και την αστυνομία.

Νεκροί είναι 50 κρατούμενοι και 12 αστυνομικοί, ενώ τουλάχιστον 14 αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Κατά τη διάρκεια των ταραχών, που ξέσπασαν στη φυλακή Αλ Χάλις - περίπου 80 χιλιόμετρα βορειοανατολική της Βαγδάτης - δεκάδες κρατούμενοι κατάφεραν να αποδράσουν, ενώ ακολούθησε και ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραπετών.

Οι Αρχές έχουν επιβάλει απαγόρευση της κυκλοφορίας στην πόλη και ερευνούν τα σπίτια αναζητώντας τους δραπέτες.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, στη φυλακή αυτή εκτίνουν τις ποινές τους περίπου 300 άνθρωποι που έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία.

Στο Ιράκ οι κατηγορίες για τρομοκρατία αποδίδονται κυρίως σε ισλαμιστές αντάρτες, μεταξύ αυτών και μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

«Οι κρατούμενοι άρχισαν να τσακώνονται μεταξύ τους, γεγονός που τράβηξε την προσοχή των δεσμοφυλάκων οι οποίοι προσπάθησαν να σταματήσουν τη συμπλοκή», εξήγησε αστυνομική πηγή που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.

«Στη συνέχεια οι κρατούμενοι τους επιτέθηκαν, τους πήραν τα όπλα και ξεκίνησαν τις ταραχές, ενώ κατάφεραν να φτάσουν στο οπλοστάσιο της φυλακής», πρόσθεσε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News