Κόσμος

Ο Πούτιν στην πορεία στη Μόσχα με φωτογραφία του πατέρα του

Στην πρώτη γραμμή της πορείας στο κέντρο της Μόσχας, στο πλαίσιο των εορτασμών για την 70ή επέτειο από τη νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας, ήταν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, κρατώντας πορτρέτο του πατέρα του.

«Είμαι χαρούμενος που ο πατέρας μου - κρατώ το πορτρέτο του στα χέρια μου- μπορεί να βρίσκεται στην Κόκκινη Πλατεία μαζί μου» την ώρα που η Ρωσία γιορτάζει την 70ή επέτειο από τη νίκη εναντίον του Χίτλερ, δήλωσε ο Πούτιν.

«Πιστεύω ότι ο πατέρας μου, όπως εκατομμύρια απλοί στρατιώτες - και εκείνος δεν ήταν παρά ένας απλός στρατιώτης - έχει το δικαίωμα να περπατήσει σε αυτή την πλατεία. Όμως η μοίρα αποφάσισε αλλιώς και δεν τα κατάφεραν όλοι», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος, ο πατέρας του οποίου τραυματίστηκε στη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου.

Ο πατέρας του Πούτιν, ο οποίος επίσης ονομαζόταν Βλαντίμιρ, ήταν κατά τη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου μέλος της μυστικής υπηρεσίας NKVD, η οποία αργότερα μετονομάστηκε KGB.

Η μητέρα του Ρώσου προέδρου έζησε τις 900 ημέρες πολιορκίας του Λένινγκραντ (της σημερινής Αγίας Πετρούπολης), ενώ ο αδελφός του Βίκτορ πέθανε από διφθερίτιδα κατά τη διάρκεια της πολιορκίας.

Η πορεία αυτή, που ονομάστηκε «το αθάνατο τάγμα» και στην οποία συμμετείχαν σήμερα Σάββατο οι συγγενείς των στρατιωτών που πήραν μέρος στις μάχες ή σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, είχε στόχο όχι μόνο να αποτίσει φόρο τιμής, αλλά και να δείξει την ισχύ της χώρας, επισήμανε ο Πούτιν, όπως γράφει το naftemporiki.gr.

«Είναι ένα σύμβολο της εμπιστοσύνης στους εαυτούς μας, της δύναμής μας και ενός ευτυχισμένου μέλλοντος για τα παιδιά μας», πρόσθεσε.

Περίπου 250.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην πορεία στο κέντρο της Μόσχας προς την Κόκκινη Πλατεία κρατώντας πορτρέτα των πατεράδων ή των παππούδων τους, πρώην αγωνιστών, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας της Μόσχας.

Σχόλια