default-image

Παραγουάη: Απαγορεύουν την άμβλωση σε 10χρονη που βιάστηκε

Κόσμος
Παραγουάη: Απαγορεύουν την άμβλωση σε 10χρονη που βιάστηκε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοκ έχει προκαλέσει η υπόθεση 10χρονου κοριτσιού στην Παραγουάη που βιάστηκε από τον σύντροφο της μητέρας του και έμεινε έγκυος. Ο υπουργός Υγείας της χώρας, Αντόνιο Μπάριος απέρριψε το ενδεχόμενο της άμβλωσης, γεγονός που έχει προκαλέσει την οργή διεθνών οργανώσεων.

Η 10χρονη είναι έγκυος 23 εβδομάδων και έχει εισαχθεί για παρακολούθηση στο νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού στην Ασουνσιόν.

«Εάν γινόταν άμβλωση, θα έπρεπε να είχε γίνει πριν από την 20ή εβδομάδα. Η κύηση δεν θα διακοπεί» δήλωσε ο υπουργός Υγείας σε δημοσιογράφους.

Η Διεθνής Αμνηστία έχει ξεκινήσει δημόσια εκστρατεία, χρησιμοποιώντας την ετικέτα #NinaEnPeligro, ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο το κορίτσι να αναγκαστεί να ολοκληρώσει την κύηση.

Η ΜΚΟ υποστηρίζει ότι με βάση το διεθνές δίκαιο, η υπόθεση αυτή συνιστά μια περίπτωση «βασανισμού ή ατιμωτικής μεταχείρισης», όπως αυτή ορίζεται στη Σύμβαση κατά των Βασανιστηρίων και Άλλων Μορφών Σκληρής, Απάνθρωπης ή Εξευτελιστικής Μεταχείρισης του ΟΗΕ.

Το Σύνταγμα της Παραγουάης απαγορεύει τις αμβλώσεις εξαιρουμένων μόνο περιπτώσεων κινδύνου για τη ζωή της μητέρας και, ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, μόνον μέχρι την 20ή εβδομάδα της κύησης.

«Η διάγνωση της κύησης αυτού του κοριτσιού μας γνωστοποιήθηκε την 21η εβδομάδα. Εάν έπρεπε να γίνει άμβλωση, θα έπρεπε να είχε γίνει πριν από την 20ή εβδομάδα. Σήμερα, βρισκόμαστε στις 23» είπε ο Μπάριος.

Ο Ανίμπαλ Περίς, πρύτανης της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου της Παραγουάης, δήλωσε ότι το παιδί μπορεί να ολοκληρώσει ομαλά την κύηση.

Ο Περίς, ο οποίος είναι επίσης διευθυντής του νοσοκομείου Clinicas, ή «νοσοκομείου των φτωχών», όπως είναι γνωστό, αποκάλυψε ότι το 2014 στο νοσηλευτικό ίδρυμα εισήχθησαν 14 κορίτσια μεταξύ 9 και 15 ετών που κυοφορούσαν και ότι κανένα δεν αντιμετώπισε πρόβλημα. Πρόσθεσε ότι η 10χρονη θα μπορούσε να γεννήσει με καισαρική για να αποφευχθούν επιπλοκές.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε την 21η Απριλίου, όταν εξετάσεις που έγιναν σε νοσοκομείο της Ασουνσιόν έδειξαν ότι η ασθενής, που είχε εισαχθεί διότι υπήρχαν φόβοι πως είχε όγκο στην κοιλιακή χώρα, στην πραγματικότητα ήταν έγκυος.

Η μητέρα έχει προφυλακιστεί διότι έδωσε ψευδείς πληροφορίες για τον σύντροφό της, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης. Η γυναίκα κατηγορείται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και παρακώλυση της Δικαιοσύνης.

Το νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού, το οποίο ειδικεύεται στις γεννήσεις, ανέφερε ότι το κορίτσι, το οποίο θα κλείσει τα 11 μέσα στον Μάιο, ακολουθεί ειδική δίαιτα, πλούσια σε σίδηρο, ασβέστιο και βιταμίνες, ενώ δέχεται παράλληλα ψυχολογική στήριξη.,

Πηγή: in.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News