Κόσμος

Στίγκλιτς: "Καλός οικονομολόγος ο Βαρουφάκης"

Παρέμβαση της Άνγκελα Μέρκελ, για να αποφευχθεί η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ από ατύχημα, πιθανολογεί ο Τζόζεφ Στίγκλιτς.

Ο νομπελίστας οικονομολόγος κλήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις στο «μέτωπο» της διαπραγμάτευσης της Αθήνας με τους εταίρους της, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης. Σε ερώτηση για την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, απάντησε ότι είναι πολύ πιθανό να συμβεί, σύμφωνα με το iefimerida.gr.

«Μπορεί να το χαρακτηρίσουμε ατύχημα, αλλά είναι δύσκολο να συμβεί ως ατύχημα... Θα χρειαστεί να παρέμβει η Άνγκελα Μέρκελ, γιατί δε θέλει να δει τίτλους όπως "Η Γερμανία καταστρέφει την Ευρώπη για τρίτη φορά μέσα σε 101 χρόνια". Υπάρχει μεγάλη διαφορά στις αντιλήψεις τους», είπε ο Στίγκλιτς, αναφερόμενος στις δύο πλευρές.

Ο Αμερικανός αναφέρθηκε και στον Γιάνη Βαρουφάκη, σημειώνοντας ότι είχε την ευκαιρία να τον γνωρίσει καθώς πέρασε μισή ημέρα με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, ενώ όπως είπε πέρασε κάποιες ώρες και με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Ο Βαρουφάκης είναι καλός οικονομολόγος. Στην περίπτωση της Γερμανίας... δεν θα πω τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά και γέλασε.

Σχόλια