Κόσμος

Ιταλία: Διάσωση 3.700 προσφύγων που επέβαιναν σε αλιευτικά

Σχεδόν 3.700 πρόσφυγες που επέβαιναν σε αλιευτικά διασώθηκαν το Σάββατο και νωρίς το πρωί της Κυριακής κοντά στις ακτές της Λιβύης, ενώ στη διάρκεια της ημέρας αναμένονται περισσότερες επιχειρήσεις διάσωσης, καθώς οι διακινητές ανθρώπων επωφελήθηκαν των καλών καιρικών συνθηκών, ανακοίνωσε η ιταλική ακτοφυλακή.

Όλοι οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στις ιταλικές ακτές, δήλωσε εκπρόσωπος της ακτοφυλακής και ορισμένοι έφθασαν στη διάρκεια της νύχτας στη Λαμπεντούζα, το νοτιότερο νησί της Ιταλίας.

Δεν έχουν διακριβωθεί οι εθνικότητες των διασωθέντων, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Η Ιταλία είχε τον συντονισμό της επιχείρησης διάσωσης, στην οποία μετείχαν 13 πλοία.

Το πολεμικό ναυτικό της Ιταλίας, σύμφωαν με το naftemporiki.gr, η ιταλική ακτοφυλακή και η οικονομική αστυνομία συμμετείχαν στην επιχείρηση, καθώς και γαλλικό πλοίο για λογαριασμό της ευρωπαϊκής υπηρεσίας συνοριακών ελέγχων.

Ο ήπιος ανοιξιάτικος καιρός και η ήρεμη θάλασσα αναμένεται να οδηγήσουν τον αριθμό των συνολικών αφίξεων προσφύγων στην Ιταλία για το 2015 σε 200.000, δηλαδή 30.000 περισσότεροι από τον περασμένο χρόνο, σύμφωνα με πρόβλεψη του υπουργείου Εσωτερικών.

Σχόλια